23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Κ. Σκρέκας: Σύντομα η ανακοίνωση των μέτρων για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και το βρεφικό γάλα

Προσεχώς θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα, που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «έχουμε μία σειρά παρεμβάσεων, που έχουν οδηγήσει σε μείωση του πληθωρισμού», αλλά αναγνώρισε πως «αυτό δεν είναι αρκετό».

«Ποτέ δεν είπαμε να κοπούν οι προσφορές, είπαμε να μην εκτινάσσονται οι τιμές και μετά γίνονται προσφορές» σημείωσε και υπενθύμισε πως, το υπουργείο επέβαλε μεγάλο πρόστιμο για τις παραπλανητικές εκπτώσεις.

«Μόνο το 2023 έχουμε επιβάλει 13,5 εκατομμύρια πρόστιμα για θέματα κερδοφορίας. Βλέπουμε ότι, μετά την επιβολή τους προσαρμόζονται οι κατάλογοι και μειώνονται οι τιμές», είπε σχετικά και παραδεχόμενος πως «αυτά δεν είναι αρκετά, έχουμε μία σειρά νέων μέτρων που θα ανακοινώσουμε σε λίγο και θα δούμε μια σειρά προϊόντων να μειώνεται».

Αναφερόμενος σε μια σειρά προϊόντων, όπως τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα περιποίησης και το βρεφικό γάλα, είπε πως, «φαίνεται πως σε μια σειρά προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ό,τι σε άλλες χώρες» και πρόσθεσε πως «μελετούμε μέτρα για να σταθεροποιηθούν ή να μειωθούν οι τιμές». «Θα λάβουμε μέτρα που διορθώνουν τις τιμές», διαβεβαίωσε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν το υπουργείο σε κάθε ανατίμηση που κάνουν.

Μιλώντας για το βρεφικό γάλα, είπε πως, «όταν το 2011 απελευθερώθηκε η πώλησή του από τα φαρμακεία, είδαμε τις τιμές να μειώνονται, αν και παρέμεναν υψηλές. Φαίνεται ότι, εκείνο το άνοιγμα δεν ήταν αρκετό». «Οι τέσσερις εταιρείες ερευνώνται, όπως και οι στρεβλώσεις που οδηγούν στην υψηλή τιμή του βρεφικού γάλακτος. Θα συγκρουστούμε και θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα» τόνισε.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Θετικές εξελίξεις για τους ορυζοκαλλιεργητές μετά την επιβολή δασμών στο εισαγόμενο ρύζι

banks

ΕΞΑΑΑ: Πτώση 49,2% στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας το επτάμηνο

banks

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ενεργειακές και εμπορικές επενδύσεις ανάπτυξης στην Ανατολική Μακεδονία

banks

Για το καλοκαίρι του 2021 αναβάλλεται η Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιού Spielwarenmesse

banks

Ε9: Τέλος χρόνου για διορθώσεις – Τι να προσέξετε

banks

Χ. Θεοχάρης: Η χρονιά θα κλείσει με το 1/5 των περσινών τουριστικών εσόδων

banks