23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Κ. Χατζηδάκης: Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών τους επόμενους μήνες

Την κατάθεση –όχι άμεσα, αλλά εντός των επομένων μηνών- νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες, ενώ αναφέρθηκε σε διεύρυνση διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ.

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους» είπε και σημείωσε ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.  Όπως υπογράμμισε, τελικός στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια.

Αλλάζει η κλίμακα φόρου εισοδήματος για 1 εκατ. αυτοαπασχολούμενους

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως χάρη στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει στα σκαριά 10 μέτρα, τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, με προσανατολισμό τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και για περιορισμό των μετρητών.

Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, τόνισε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024 και επανέλαβε ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata.

Αναφορικά με την ακρίβεια, σημείωσε ότι πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα και τόνισε ότι η κυβέρνηση «δίνει όσα μπορεί», χωρίς όμως να βάζει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Για την ακρίβεια τόνισε ότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και επισήμανε πως σειρά γεγονότων έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας. Είπε επιπλέον ότι μεσοσταθμικά η Ελλάδα στον πληθωρισμό κινείται κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., ωστόσο στα τρόφιμα η ακρίβεια επιμένει, γι’ αυτό και ανακοινώθηκαν τέσσερα πρόσθετα μέτρα από τον Κώστα Σκρέκα.

Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Τέσσερις λόγοι που με κάνουν εξαιρετικά αισιόδοξο για την χώρα

banks

Κονδύλια 1,5 εκατ. για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου

banks

Ποιες μέρες αναστέλλεται η λειτουργία εστιατορίων εντός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

banks

Π. Ντόναχιου: Βέβαιος ότι σήμερα το Eurogroup θα αποδεσμεύσει 748 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα

banks

Ακτινίδια: Ποιοτικοί έλεγχοι από το ΥΠΑΑΤ στη διακίνησή τους

banks

Επανέρχεται στα ψώνια με ραντεβού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

banks