20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
ECONOMY

Λάρισα: Ανησυχία για τσουχτερές τιμές και ελλείψεις στις λαϊκές αγορές

Την ώρα που η Θεσσαλία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της θεομηνίας και μετρά τις πληγές της, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα «κρούσματα» ανατιμήσεων, αλλά και ελλείψεων στις λαϊκές αγορές.

Πέρα από το ανυπολόγιστο πλήγμα στις αγροτικές καλλιέργειες, οι συνέπειες των πλημμυρών χτυπούν και την τσέπη των καταναλωτών. Είναι ενδεικτικό ότι σε κάποιους πάγκους λαϊκής αγοράς της Λάρισας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η τιμή για ένα αγγουράκι έφτασε το 1 ευρώ, η τιμή της ντομάτας σκαρφάλωσε σε 1,20 έως και τα τρία ευρώ και το μαρούλι στα 5 ευρώ. Παράλληλα πολλά σημεία στις λαϊκές είναι κενά καθώς κάποιοι παραγωγοί δεν μπορούν να φτάσουν στις αγορές λόγω των ζημιών στο οδικό δίκτυο.

«Είναι ελλειμματική η αγορά. Ισχύει ο νόμος της αγοράς, αφού είναι σε έλλειψη προϊόντα ανεβαίνουν οι τιμές αυτόματα» δήλωσε στο ίδιο μέσο πωλητής σε λαϊκή αγορά της Λάρισας.

Από την πλευρά του, μιλώντας σήμερα στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, Βασίλης Λιγούδης, έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» σημειώνοντας πως οι τιμές βρίσκονται 10 με 20 λεπτά πάνω.

Αυτό, όπως εξήγησε, συμβαίνει γιατί «σήμερα κάποιος αν προσπαθήσει να πάει στη λαϊκή αγορά της Λάρισας, αν να φύγει από τον Τύρναβο ή από τον Αμπελώνα πρέπει να κάνει τρεις ώρες να πάει και τρεις ακόμη να γυρίσει». «Το κόστος το έχουμε επιβαρυνθεί εμείς» ανέφερε για να προσθέσει ότι οι τιμές είναι περίπου ίδιες που υπήρχαν και την προηγούμενη εβδομάδα. Συνέστησε παράλληλα υπομονή «για να δούμε πώς θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε».

Με τη σειρά του σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Γιώργος Θανάσαινας, εκπρόσωπος παραγωγών λαϊκών αγορών, ανέφερε πως στην Αττική αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι στα επίπεδα που ξέραμε και δεν έχουν επηρεαστεί, προσθέτοντας ωστόσο πως στην πορεία κάποια πράγματα σίγουρα θα επηρεαστούν.

Related posts

Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα η πίστωση στους λογαριασμούς

banks

Νομαδική μελισσοκομία: Έως 30/6 οι αιτήσεις για οικονομική στήριξη

banks

Ο νέος χάρτης των εισφορών για επικουρική και εφάπαξ

banks

Η Ελλαδα 3η στην σπατάλη τροφίμων παγκοσμίως

banks

Thomas Cook: Η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα με τις περισσότερες κρατήσεις

banks

Υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές: Ποιες επιχειρήσεις αφορά

banks