24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Μία ανάσα από τις 5.000 μονάδες ο S&P500

Μία ανάσα από τις 5.000 μονάδες ο S&P500

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (7/2) στη Wall Street, με τον S&P 500 να φτάνει για πρώτη φορά τόσο κοντά στις 5.000 μονάδες. 

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 38.677,36 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,83% και έκλεισε στις 4.995,22 μονάδες, έχοντας επιτύχει, νωρίτερα νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 4.999,89 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη 0,95% στις 15.756,64 μονάδες.

Η σημερινή άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων οι οποίες έδειξαν ενισχυμένα κέρδη, κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- στον τεχνολογικό τομέα. Μάλιστα, άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές εταιρειών που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, καθώς οι επενδυτές φαίνονται αισιόδοξοι. 

Οι μετοχές των Nvidia και Microsoft σημείωσαν άνοδο 2,75% και 2,10% αντίστοιχα και διαπραγματεύτηκαν κοντά σε νέα υψηλά. Η Meta σημείωσε άνοδο 3,27%, η Alphabet ενισχύθηκε κατά 1,44% και η Amazon κέρδισε 0,82%.

Η Enphase Energy σημείωσε άλμα 16,93%, ενισχύοντας γενικότερα τον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Η Ford ενισχύθηκε κατά 6,01%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και εξέδωσε υψηλότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για το σύνολο του νέου έτους. Η Chipotle Mexican Grill σημείωσε άνοδο 7,05%, χάρη στα ισχυρά κέρδη και την αυξημένη κίνηση.

Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τις αισιόδοξες προβλέψεις, αποτελούν πηγή ισχύος για την αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, καταδεικνύοντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες είναι υγιείς και ότι η οικονομία παραμένει ανθεκτική παρά τα υψηλά επιτόκια.

Η αμερικανική οικονομία παραμένει εύρωστη, ενώ υπάρχουν σημάδια μείωσης του πληθωρισμού, καθώς και ανάπτυξης, επομένως η μείωση των επιτοκίων από τη Fed φαίνεται να είναι απλά θέμα χρόνου. 

Η σημερινή άνοδος της Wall Street ήρθε μετά από μία πτώση του ηθικού των επενδυτών, μετά την ανακοίνωση της Fed για διατήρηση των επιτοκίων και τις δηλώσεις του προέδρου, Τζερόμ Πάουελ, για περαιτέρω αναμονή μέχρι την πρώτη μείωση, αλλά και την ομιλία του Κασκάρι, ο οποίος είπε πως αναμένει μόνο δύο με τρεις μειώσεις το 2024. Σύμφωνα με αναλυτές, η άνοδος δείχνει πως ίσως οι επενδυτές να έχουν αρχίσει να συμφιλιώνονται με την ιδέα της διατήρησης των επιτοκίων για μεγαλύτερο διάστημα.

Αργότερα, αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Walt Disney, PayPal και Arm Holdings.

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, τα αποθέματα στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση για την εβδομάδα, ενώ οι πιθανότητες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα μείωσαν τις ανησυχίες για ελλείψεις, με αποτέλεσμα η άνοδος να είναι συγκρατημένη.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου για το αργό πετρέλαιο, τύπου WTI, κέρδισε 0,8% κλείνοντας στα 73,86 δολάρια το βαρέλι. Το υψηλό ημέρας έφτασε στα 74,22 δολάρια ανά βαρέλι. 

Το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 79,21 δολάρια ανά βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #S&P_500 #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Η Nvidia δίνει ώθηση στη Wall-Tα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Σε υψηλό 15ετίας οι μετοχές της ευρωζώνης

banks

Ευρωπαϊκές αγορές: «Καμπανάκι» για πιθανή οικονομική επιβράδυνση

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Καταλυτικά τα μάκρο

banks

Η τεχνητή νοημοσύνη στέλνει τις αμερικανικές μετοχές σε τιμές ρεκόρ

banks