22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Μαρσάρουν οι αγρότες στα μπλόκα – Με τη «φωτιά» παίζει το Μαξίμου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνάντηση της 15μελους επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη (13/92), στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται χωρίς να προκαλούνται «αρρυθμίες», στο κυβερνητικό επιτελείο γράφουν και σβήνουν έχοντας εγκαίρως την επιστολή με τα εννιά κρίσιμα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες αλλά όχι όλες τις απαντήσεις.

Η κυβέρνηση που από τη μία δηλώνει ότι έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια των παροχών φροντίζει να αφήνει πάντα ορισμένα «παραθυράκια» ανοιχτά και επεξεργάζεται το σχέδιο άμυνας καθώς η επίθεση δεν βγαίνει κάτι που φαίνεται από τις έρευνες κοινής γνώμης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Εμπροσθοβαρή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αναμένεται να βγάλει από το «καπέλο» ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ψάχνει για «τυράκια» προκειμένου να κατευνάσει την αγανάκτηση που υπάρχει και να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση την κατάσταση αλλά «παίζει με τη φωτιά».

Στους δρόμους τα τρακτέρ χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας (ΣΚΑΪ) το πρωί του Σαββάτου, είπε ότι η κυβέρνηση «θέλει να διευκολύνει τους αγρότες» και έδειξε το «χαρτί» που θα τραβήξει ο πρωθυπουργός την Τρίτη που δεν είναι άλλο από την εμπροσθοβαρή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Αν δεν πάρουμε απαντήσεις θα συνεχίσουμε πιο μαχητικά»

Στην αντίπερα όχθη και μέχρι να γίνει αυτό οι αγρότες δηλώνουν: «Εμείς συνεχίζουμε» ζητώντας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό «να προταθούν λύσεις» και χωρίς καμία διάθεση υποχωρητικότητας σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν σημειώνουν πως «δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες μας».

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Θεόδωρος Γιωργαδάκης: «Είμαστε σε πλαίσιο κλιμάκωσης. Θα πάει η επιτροπή στον πρωθυπουργό. Αν δεν πάρουμε απαντήσεις θα συνεχίσουμε πιο μαχητικά, πιο μαζικά».

Στην «καρδιά» του προβλήματος μπαίνει ο  πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Σωτήρης Γιαννακός τονίζοντας (MEGA) ότι το κόστος παραγωγής είχε εκτιναχτεί και αυτός είναι ο λόγος που οι καταναλωτές τρώνε ακριβά τα προϊόντα στο ράφι. «Σε ένα μήνα θα βγούμε να καλλιεργήσουμε και με αυτό το κόστος παραγωγής δεν μπορούμε», λέει.

Η φωτιά δεν σβήνει μέχρι να δικαιωθούν

Ζωντανά τα μπλόκα

-Το Σάββατο, αγρότες από τα μπλόκα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται ελεύθερα.

-Στα Μάλγαρα έκλεισαν συμβολικά το απόγευμα το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη.

-Οι Θεσσαλοί αγρότες επέστρεψαν στον κόμβο Πλατυκάμπου και δυναμώνουν το μπλόκο τους.

-Στον Έβρο, οι αγρότες της περιοχής προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χωριό Καστανιές, στη γέφυρα του ποταμού Άρδα.

Την Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Related posts

Οι φοιτητές ζόρισαν την κυβέρνηση, οι αγρότες αποδεικνύουν ότι υπάρχει αντιπολίτευση, λέει ο Αμπατιέλος

banks1

Τροχαίο στην Πατρών – Κορίνθου: Ανετράπη νταλίκα και πήρε φωτιά

banks

Μητσοτάκης για Σύμφωνο Σταθερότητας – Να εξαιρεθούν οι αμυντικές δαπάνες από τον υπολογισμό των στόχων

banks

Ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης οικοπέδου από τον Δήμο Πειραιά

banks

Γιώργος Χατζημάρκος: «Αντιμετωπίζουμε έναν υβριδικό πόλεμο στη Ρόδο»

banks1

Φωτιά στην Ηλεία – Συγκλονίζει αυστριακός πυροσβέστης – Η επιστολή του στην ΠτΔ

banks