18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Μεγάλου: Ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές η Πειραιώς

Οι στόχοι που έθεσε η Tράπεζα Πειραιώς για το τρέχον έτος αναμένεται να επιτευχθούν και ορισμένοι κινούνται ήδη σε υψηλότερα επίπεδα, τόνισαν τα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών. «Η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί σημαντική αξία για τους μετόχους και αποτελεί ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, παρουσιάζοντας τις οικονομικές επιδόσεις του εννεαμήνου.

NPE

Η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι δεν υπάρχουν νέες εισροές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η κατάσταση σε αυτό το μέτωπο είναι σταθερή και δεν προβλέπεται κάποια σημαντική ανατροπή. «Σαφώς υπάρχει ένα ρίσκο, το οποίο συνδέεται με το χρονικό διάστημα για το οποίο τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά», ανέφεραν.

Εσοδα από τόκους 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι αναλυτές για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και το net interest margin. Η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι και το 2024 αναμένεται σταθερότητα στην απόδοση των εν λόγω δεικτών και πρόσθεσε ότι η τράπεζα διαθέτει μακροχρόνια στρατηγική hedging, την οποία θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες, κυρίως όταν ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Asset Management

Η Tράπεζα Πειραιώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εργασίες asset management και ήδη τα νέα προϊόντα που έχει λανσάρει αποδίδουν καρπούς καθώς τα υπό διαχείριση κεφάλαια έχουν ανέλθει σε 8,5 δισ. ευρώ. «Το asset management αποτελεί βασικό κλειδί της στρατηγικής μας. Ήδη, βλέπουμε τα οφέλη και θα συνεχίσουμε δυναμικά τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

MREL

Το 2023 η τράπεζα δεν έχει υποχρέωση έκδοσης ομολόγων στο πλαίσιο του MRΕL. Ωστόσο, το 2024, το πρώτο εξάμηνο θα προχωρήσει σε έκδοση Tier II, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούνιο. «Προτεραιότητά μας για το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι η έκδοση ομολόγου Tier II».

Λονδίνο

Η διοίκηση της τράπεζας έδωσε ραντεβού με τους αναλυτές στο Greek Investment Conference, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 27-29 Νοεμβρίου.

Related posts

Έκθεση ΣΕΒ: Στροφή σε εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία

banks

Akritas: Δραστικός περιορισμός παραγγελιών λόγω Covid-19 – Tα μέτρα

banks

Alitalia: Η σημασία ενός διαχρονικού «brand name» 

banks

Goldair: Οι επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ και η εκκίνηση για το Θριάσιο

banks

Σωληνουργεία Κορίνθου: Σύμβαση €27 εκατ. με ΔΕΣΦΑ για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου

banks

Mytilineos: Δυναμικό ξεκίνημα στο α’ τρίμηνο με καθαρά κέρδη 37 εκατ. ευρώ

banks