17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Μειωμένη κατά 30% εκτιμάται ότι θα είναι η παραγωγή κρασιού φέτος

Με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Οινοποιών και την Ένωση Οινοπαραγωγών Βόρειας Ελλάδας συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία, συνοδευόμενος από το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση, εξετάσθηκαν τρόποι στήριξης της ελληνικής οινοπαραγωγής, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος η επικαιροποίηση και ο επανασχεδιασμός του στρατηγικού σχεδίου προώθησης του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές οικογενειακές οινοποιητικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οινο-τουρισμού, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες στην ελληνική περιφέρεια.

Σήμερα, ενεργά είναι περίπου 1.400 οινοποιεία και ο ελληνικός αμπελώνας εκτείνεται σε 600.000 στρέμματα, ενώ η καλλιέργειά του επικεντρώνεται στην ποιοτική και όχι στην εντατική παραγωγή, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών, Γιάννης Βογιατζής.

Πρόσθεσε ότι με την καλλιέργεια αμπελώνων ασχολούνται περίπου 160.000 οικογένειες, ενώ υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του ελληνικού οίνου, είναι οι γηγενείς ποικιλίες. «Η ελληνική παραγωγή οίνου ανέρχεται στους 212.000 τόνους, και φέτος αναμένεται να μειωθεί κατά 30%, λόγω του περονόσπορου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τονίζεται ότι το επιτελείο του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου.

--

Related posts

Προσωρινές συντάξεις: Για ποιους και πόσο αυξάνεται η προκαταβολή

banks

Έως 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για επιδότηση τόκων δανείων ΜμΕ πληττόμενων από την πανδημία

banks

Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (ΤΑΚΚ): Ψηφιακά η απόδοσή του

banks

Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για διευθύνοντα σύμβουλο

banks

Επιχειρήσεις: «Άλμα» τζίρου τον Οκτώβριο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

banks

1924 – 2024: Οι 8 μεγάλοι σταθμοί της ελληνικής οικονομίας σε 100 χρόνια

banks