17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
BUSINESS

Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Παραμένει ανταγωνιστικό το αέριο ως καύσιμο θέρμανσης

Ως θετικό μήνυμα χαρακτήρισε ο Γενικός Διευθυντής της «Φυσικό Αέριο», κ. Γιάννης Μητρόπουλος το ότι οι τιμές στην ενέργεια πέφτουν, επισημαίνοντας παράλληλα πως το φυσικό αέριο θα παραμείνει ανταγωνιστικό ως καύσιμο.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους ανέφερε πως μέσα στο μήνα υπήρχαν μηδενικές τιμές στην χονδρική αγορά ρεύματος, κάτι που δείχνει πως η Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς θα είναι κοντά στα 60 ευρώ για τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο αυτό όπως εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής της «Φυσικό Αέριο», το 2023 ήταν η πρώτη χρονιά που συνολικά η πελατειακή βάση της εταιρείας αυξήθηκε σε σχέση με κάθε άλλη εταιρεία. Σχολιάζοντας, δε, τα στοιχεία μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος τιμολόγησης ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως στόχος της εταιρείας είναι τα «πράσινα» και τα «κίτρινα» τιμολόγια να είναι κοντά στις τιμές και εκτίμησε πως θα «υπάρξουν μετακινήσεις μεταξύ των παρόχων, αλλά χρειάζεται χρόνος». Αξίζει να σημειωθεί πως το τιμολόγιο Ρεύμα ΜΑΧΙ Home Fixed, που ήταν 8μηνης διάρκειας «αγκαλιάστηκε» από 10 χιλιάδες νέους πελάτες.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφερόμενος στην κατανάλωση και τις τιμές του φυσικού αερίου σημείωσε πως αφενός οι τιμές και τα κόστη έχουν μειωθεί σε σχέση με την πρωτοφανή κρίση που βίωσε η Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια, αφετέρου η κατανάλωση έχει μειωθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πρόσθεσε, δε, πως τα γεωπολιτικά γεγονότα δεν επιτρέπουν να πέσει η τιμή του φυσικού αερίου κάτω από τα 30 ευρώ, αλλά παραμένει ανταγωνιστικό ως καύσιμο θέρμανσης, σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, η εξοικονόμηση που πετυχαίναν τα νοικοκυριά για την περίοδο Οκτωβρίου 2023 Απριλίου 2024, τα οποία είχαν κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο ήταν 45,5%, ενώ τα νοικοκυριά με αυτόνομη θέρμανση 49%.

Για τα εστιατόρια η εξοικονόμηση ήταν 64% και για τους φούρνους 42%. Να σημειωθεί πως την τελευταία 10ετία με φυσικό αέριο μια πολυκατοικία εξοικονόμησε 18.000 ευρώ, ενώ ένα διαμέρισμα 3.500 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή η «Φυσικό Αέριο» εκπροσωπεί 600.000 νοικοκυριά, 20.000 επαγγελματίες, 450 μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες και 1200 δημόσια κτίρια και σχολεία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Υδάτων και Αποβλήτων και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου, η «Φυσικό Αέριο» κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 584 εκατ. ευρώ ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη 32 εκατ. ευρώ.

Related posts

Συνάντηση Γ. Πιτσιλή με τη διοίκηση του ΣΒΕ- Τι συζητήθηκε

banks

Αegean: Πώς βλέπει το πακέτο στήριξης των αερομεταφορών

banks

Dimand: Στα €13,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

banks

Alpha Bank: Ομολογιακό δάνειο 60,5 εκατ. στην Τεχνοφόρμ Α.Ε. του ομίλου Sunlight

banks

Συμφωνία της ΜΙΝΕΡΒΑ για την απόκτηση της εταιρίας Mediterranean Foods

banks

Λύση ψηφιακού μετασχηματισμού από την DIS επέλεξε η ΙΟΝ

banks