18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Μια… κεντροαριστερή ατμόσφαιρα σε παρουσίαση βιβλίου – Ποιοι «έκλεψαν» την παράσταση

Οσο ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης έδιναν το παρών στα βραβεία «Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών» (και απέφυγαν τις πολλές χαιρετούρες), σε μια παρουσίαση βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας το κοινό ήταν επίσης μεικτό: βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στην παρουσίαση του συλλογικού βιβλίου «Μισός Αιώνας Εκλογές» των εκδόσεων Πόλις.

Στο πάνελ βρίσκονταν οι δύο επιμελητές του βιβλίου, Πέτρος Ιωαννίδης και Ηλίας Τσαουσάκης, καθώς επίσης ο Γιάννης Αλμπάνης, η Ξένια Κουναλάκη και η Νίκη Λυμπεράκη.

Κανείς εξ αυτών όμως δεν έκλεψε την παράσταση.

Ποιοι έκλεψαν την παράσταση

Και αυτό γιατί στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Μεγάρου Μουσικής βρίσκονταν τέσσερις από τους έντεκα βουλευτές που αναμένεται να σχηματίσουν την νέα κοινοβουλευτική ομάδα στα αριστερά: ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, οι οποίοι πριν ξεκινήσει η παρουσίαση μιλούσαν σε δικό τους πηγαδάκι με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κάθισαν στην πρώτη σειρά πλάι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα. Σκορπισμένοι στην αίθουσα, υπήρχαν και άλλοι άρτι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βουλευτικό αξίωμα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να εκμαιεύσουν το όνομα του νέου κόμματος

Στην άλλη πλευρά του κοινού βρέθηκαν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι βουλευτές Δημήτρης Μάντζος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παύλος Χρηστίδης και Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Γιάνναρος και Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Στο τέλος της παρουσίασης (αλλά και κατά την διάρκεια) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να εκμαιεύσουν το όνομα του νέου κόμματος από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, που παρά τα συγκρατημένα χαμόγελα δεν έλεγαν πολλά επί του θέματος.

Την κεντροαριστερή ατμόσφαιρα έσπαγαν δύο νεοδημοκράτες: η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Θόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος διατηρούσε και στενές σχέσεις με τον εκλιπόντα Ηλία Νικολακόπουλο, πάνω στην ιδέα του οποίου βασίστηκε το βιβλίο.

Related posts

Πρασινίζει η πλατεία Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

banks1

Στόχος να εκλέξουμε ευρωβουλευτή ή ευρωβουλευτές, διαμηνύει η Αχτσιόγλου

banks

Σπύρος Πώρος: «Προτεραιότητα μου η στήριξη των αδύναμων»

banks

«Ο Ερντογάν μάς εξέπληξε στο Βίλνιους»

banks

Στα μπλόκα ανάβουνε φωτιές, στα πανεπιστήμια δεν σβήνουν παρά τις απειλές, και τα όμορφα 41% όμορφα καίγονται

banks

ΠΑΣΟΚ: Διαπιστευτήρια αποτυχίας Μητσοτάκη και Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος

banks1