21.5 C
Athens
April 26, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στην Ασία- Χονγκ Κονγκ και Κίνα οι κερδισμένοι

Μικτά πρόσημα στην Ασία- Χονγκ Κονγκ και Κίνα οι κερδισμένοι

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (24/1) οι αγορές της Ασίας, με το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα να αποτελούν τους κερδισμένους της τελευταίας συνεδρίασης.

Ο Ιαπωνικός Nikkei παρουσίασε απώλειες 0,81% στις 36.226,48 μονάδες, παρά το γεγονός πως το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας παρουσιάζει πλεόνασμα $61,2 δισ., ενώ και ο Κορεατικός Kospi υποχώρησε κατά 0,36% στις 2.469,69 μονάδες, με τις κορυφαίες Samsung Electronics και SK Hynix να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. 

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,06% στις 7.519,20 μονάδες, καθώς έρευνες PMI που διεξήχθησαν από την Juno Bank έδειξαν επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο μετά από 11 συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα σημείωσε επίσης ηπιότερη συρρίκνωση τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.

Σε θετικό έδαφος, μάλιστα με σημαντικά κέρδη, έκλεισαν οι αγορές Κίνας και Χονγκ Κονγκ, χάρη στις μετοχές τεχνολογίας.Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο 3,56% στις 15.899,87 μονάδες, με οδηγό την Alibaba, η οποία σημείωσε κέρδη της τάξης του 7,32%, καθώς ο ιδρυτής της, Τζακ Μα, φέρεται να αγόρασε μετοχές της εταιρείας, αξίας $50 εκατομμυρίων. 

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 1,80% στις 2.820,77 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 1,00% στις 8.682,19 μονάδες. Αμέσως μετά το κλείσιμο των αγορών, ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά 50 μονάδες βάσης από τις 5 Φεβρουαρίου.

#ΑΣΙΑ #Αγορές #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #Άνοδος #κέρδη #μικτά_πρόσημα

Related posts

Άνοδος στις ευρωαγορές- Ρεκόρ τριμήνου για τον βρετανικό FTSE100

banks

Τα «σύννεφα» του αμερικανικού χρέους σκέπασαν ξανά τη Wall Street

banks

S&P 500 και Nasdaq επέστρεψαν στα κέρδη-Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

banks

Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου για τις ευρωαγορές

banks

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

banks

Οι πιθανές επιπτώσεις μιας επανεκλογής του Τραμπ για τις αγορές

banks