17.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: Απώλειες με το… μυαλό των επενδυτών στον πληθωρισμό

Ασιατικές αγορές: Απώλειες με το... μυαλό των επενδυτών στον πληθωρισμό

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν ως επί το πλείστον καθοδικά τη Δευτέρα (25/3), καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή.

Τόσο η Σιγκαπούρη όσο και η Μαλαισία δημοσίευσαν εκθέσεις για τον πληθωρισμό που κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ενώ οι αριθμοί του πληθωρισμού στο Τόκιο αναμένονται την Παρασκευή.

Η προσοχή αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται επίσης στον βασικό δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης των ΗΠΑ (PCE) που ανακοινώνεται την Παρασκευή. Αναμένεται να δείξει άνοδο 0,3% τον Φεβρουάριο, διατηρώντας τον ετήσιο ρυθμό στο 2,8%. Οτιδήποτε υψηλότερο θα εκληφθεί ως οπισθοδρόμηση στις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κινήθηκε ελαφρώς πάνω από την επίπεδη γραμμή την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε τη μέρα με πτώση 0,54% στις 3.525,76 μονάδες, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε 1,16% χαμηλότερα στις 40.414,12 μονάδες, υποχωρώντας από το υψηλό όλων των εποχών την Παρασκευή, ενώ ο Topix ευρείας βάσης έκλεισε με πτώση 1,26% στις 2.777,64 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,4% στις 2.737,57 μονάδες, αν και άνοιξε υψηλότερα και πλησίασε τα υψηλά δύο ετών. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 1,07% και τερμάτισε στις 913,69 μονάδες.

Τέλος, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,53% και έκλεισε στις 7.811,9 μονάδες, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Παρασκευής και πλησιάζοντας τα υψηλά ρεκόρ.

#ΑΣΙΑ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #Αγορές

Related posts

Μία «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ελέω… Fed

banks

Ρεκόρ στη Wall Street: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Η καλύτερη συνεδρίαση σε «βάθος» διμήνου για τις ευρωαγορές

banks

Στη διελκυστίνδα των αποτελεσμάτων και του πληθωρισμού η Wall Street

banks