18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
WORLD

Μπερίσα: “Στημένο από τον Ράμα το κατηγορητήριο κατά του Φρ. Μπελέρη”

Tο κατηγορητήριο σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη είναι στημένο, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Σαλί Μπερίσα, σημειώνοντας ότι ο μάρτυρας στον οποίο βασίστηκε η δίωξη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με 7.000 ευρώ.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε τον Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο και συνέδεσε τη δίωξή του με την επιθυμία του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα να ελέγξει τις επενδύσεις στη Χειμάρρα. 

Είπε ακόμη για την υπόθεση ότι “κατάλαβα ότι ήταν μια προβοκάτσια παλιού αστυνομικού είδους εναντίον του (σ.σ.: του Φρ. Μπελέρη). Αργότερα βρήκα ξεκάθαρα δεδομένα ότι υψηλόβαθμοι διευθυντές της αστυνομίας και ένας πληροφοριοδότης ήταν αναμεμειγμένοι”.

“Υπάρχει ένα μυστικό κονδύλι για όσους φέρνουν σε πέρας ‘’ειδικές αποστολές’’. Αυτός ο προβοκάτορας εισέπραξε χρήματα από αυτό το κονδύλι κατά παράβαση της νομοθεσίας, αμοιβή 7000 ευρώ”, είπε ο κ. Μπερίσα, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει αποδείξεις πως το ποσό που δόθηκε στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του Φρέντη Μπελέρη εκταμιεύθηκε από τα μυστικά κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας.

“Μού δόθηκε (η πληροφορία) πολύ εμπιστευτικά, αλλά καθώς τα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν με παράνομο και απαράδεκτο τρόπο ανακοινώνω δημόσια στην Αλβανία και παντού ότι αυτή είναι μια πολύ πολύ θλιβερή και παράνομη ενέργεια”.

Ο πολιτικός αντίπαλος του Έντι Ράμα τόνισε ότι η κατάθεση και το βίντεο σε βάρος του Μπελέρη είναι άκυρα, καθώς δόθηκε αμοιβή στον βασικό καταγγέλλοντα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αστυνομίας.

Σε ερώτηση γιατί προβαίνει τώρα σε αυτή την αποκάλυψη, απάντησε πως “η ακριβής πληροφορία σχετικά με την αμοιβή του έφτασε σε μένα μόνο δύο ημέρες πριν την αποκαλύψω”.

Related posts

Η Γαλλία ανακοίνωσε “έκτακτα μέτρα” για τις σαρωτικές πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας

banks

ΗΠΑ: Πυρκαγιά στην πολιτεία Ουάσιγκτον απειλεί σπίτια, αγροκτήματα και αγωγό φυσικού αερίου

banks

Πακιστάν: Κατηγορίες βάσει του νόμου περί κρατικών απορρήτων απαγγέλθηκαν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν

banks

Η Λετονία ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων της με τη Λευκορωσία

banks

Καταδρομείς των IDF πραγματοποιούν επιδρομή σε σχολεία της Γάζας που χρησιμοποιούνταν ως βάσεις της Χαμάς

banks

Η Covid-19 εξακολουθεί να συνιστά “απειλή”, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

banks