23.4 C
Athens
May 12, 2024
Image default
ECONOMY

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τη βεβαίωση χρηματικών οφειλών

Την έναρξη νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 43, παρ.1 ν. 5024/2023 (Α’ 41), η οποία πιστοποιεί τις υφιστάμενες χρηματικές οφειλές προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω του σχετικού συνδέσμου και ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Η νέα υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστά τη θεσμοθετημένη από τον Ν. 5072/2023 υποχρέωση των servicers να εγκαταστήσουν εφαρμογές και συστήματα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δανειοληπτών μέχρι την 30ή Μαρτίου 2024.

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων οφειλετών στη χρήση της πλατφόρμας βεβαίωσης οφειλών, λειτουργεί υποστηρικτική υπηρεσία από τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας κατόπιν ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myEGDIXlive.gov.gr ή καλώντας στο 213 212 5730.

Related posts

ΟΑΕΔ: Μεγάλο το ενδιαφέρον για την επιδοτούμενη εργασία

banks

Κορωνοϊός: Απαισιοδοξία των Ελλήνων για την οικονομία – Οι μισοί δεν θα πάνε διακοπές

banks

Πανάκριβα πληρώνουν οι Έλληνες γάλα, τυρί και αυγά

banks

myProperty: Ξεκινάει η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 και για τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων

banks

e-ΕΦΚΑ: «Αύξηση κατά 30,86% στο ρυθμό έκδοσης των συντάξεων»

banks

Επείγουσα επιστολή ΓΣΕΕ: Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

banks