23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
BUSINESS

Νέο επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. από τον όμιλο Μήτση

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την πλήρη αναβάθμιση των 21 ξενοδοχείων και resorts που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του, υλοποιεί ο όμιλος Μήτση με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος, που έχει παρουσία σε πέντε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, ολοκλήρωσε το 2021 ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την ανακαίνιση κάποιων εκ των ξενοδοχείων που διαθέτει στο δυναμικό του.

«Η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αποτελεί επίσης ακρογωνιαίο λίθο της συνεχούς ανάπτυξής μας, με τις εξαγορές ξενοδοχείων και την υλοποίηση νέων επενδυτικών projects να αποτελούν στρατηγικό στόχο για τα επόμενα χρόνια», αναφέρει στον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για το 2022 ο Σταύρος Μήτσης, διευθύνων του φερώνυμου ομίλου.

Ψηλά στην ατζέντα του ομίλου βρίσκεται η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 21 ξενοδοχείων του και η προστασία της βιοποικιλότητας των πέντε προορισμών του. Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού του προγράμματος, τα Mitsis Hotels θέτουν στόχους για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, νερού και απορριμμάτων και οργανώνουν μια σειρά περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών.

Το 2022 αποτέλεσε ορόσημο για την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς ενίσχυσε την παρουσία του στην Κρήτη, διπλασιάζοντας τα ξενοδοχεία που έχει στη μεγαλόνησο, μετά την απόκτηση των δύο ξενοδοχείων, του Cretan Village και του Royal Mare, που μέχρι πρότινος ανήκαν στο portfolio της Aldemar.

Όπως επισημαίνεται στον Απολογισμό ΕΚΕ, ο σχεδιασμός του ομίλου προβλέπει το λανσάρισμα νέων επενδυτικών έργων, εστιάζοντας στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα, στο Bali Paradise στην Κρήτη, στο project Αφάντου στη Ρόδο, στα δύο ξενοδοχεία σε Πειραιά (Mitsis N’U Piraeus Port) και Αθήνα (Μέγαρο Σλήμαν), καθώς και στα projects στην Ελιά της Μυκόνου, στη Σάρτη Χαλκιδικής και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Τα Mitsis Hotels στοχεύουν μέχρι το 2025 το 75% των εργαζομένων του να προέρχονται από την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται κάθε ξενοδοχείο και παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, υποστηρίζοντας περισσότερους από 100 τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές με πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται, ως προς τη διαδικτυακή παρουσία του το 2022 ο όμιλος έφτασε τους 4,3 εκατ. online επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 48,96% σε σύγκριση με το 2021, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 15,48% σε σχέση με το 2021.

Μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο 21 ξενοδοχείων, δυναμικότητας άνω των 6.100 δωματίων, και 12 κέντρων θαλασσοθεραπείας και spa σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο, και μετρά περισσότερα από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Σε ετήσια βάση τα Mitsis Hotels φιλοξενούν πάνω από 433 χιλιάδες ταξιδιώτες και απασχολεί 4.800 εργαζομένους.

Related posts

ΣΦΕΕ: Υποχρηματοδότηση του νοσοκομειακού φαρμάκου

banks

Στ. Καφούνης: Mετά το εμπόριο επέκταση στον τουρισμό

banks

ERGO Ασφαλιστική: Εισέρχεται στον κλάδο ζωής και υγείας, νέο προϊόν Unit Linked

banks

Στην Aria Hotels το ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο

banks

Μυτιληναίος στο CNBC: Τιμωρητική η Ευρώπη απέναντι στις ενεργοβόρες βιομηχανίες

banks

Intrakat: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Άκτωρ από την Επ. Ανταγωνισμού

banks