22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
BUSINESS

Νέο deal στο facility management από την Cordia του Ν. Καραμούζη

Η εταιρεία CORDIA, μετοχικού ελέγχου του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC) με εκτελεστικό πρόεδρο τον κ. Νίκο Καραμούζη, προχώρησε στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας καθαρισμού κτηρίων Imagin. Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης του Ομίλου CORDIA, του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακινήτων, Εγκαταστάσεων και Υποδομών στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Imagin, με πολυετή εμπειρία, αξιόλογο μέγεθος και διακεκριμένο πελατολόγιο στον τομέα του καθαρισμού κτηρίων, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρησιακή λειτουργία, τις δυνατότητες και την αξιοπιστία του Ομίλου CORDIA. Η εξαγορά επιβεβαιώνει και διευρύνει τη στρατηγική στόχευση του Ομίλου να προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακίνητων, Εγκαταστάσεων και Υποδομών, που περιλαμβάνουν υπηρεσίες τεχνικής συντήρησης και ενεργειακής απόδοσης, φύλαξης και καθαρισμού, πάντοτε προσαρμοσμένων στα μέτρα και στις ανάγκες των πελατών του.

Ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει ενεργός στο διοικητικό σχήμα της Imagin ως Γενικός Διευθυντής, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στον Όμιλο CORDIA. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Ομίλου, σε συνδυασμό με τη δική μας μακρά παράδοση στον καθαρισμό κτηρίων, δημιουργούν μια ισχυρή συνέργεια που θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Ήδη σήμερα, ο Όμιλος CORDIA, αποτελούμενος από τις εταιρείες CORDIA, ESA, SKYMAR και από σήμερα και την IMAGIN, με συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ το 2023, βελτιούμενη κερδοφορία και με περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων, υποδομών και εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα. Η ένταξη της IMAGIN στον Όμιλο CORDIA αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη καθώς ενώνονται οι δυνάμεις του με έναν ισχυρό εταίρο που φέρει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο του καθαρισμού ακινήτων. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δέσμευση να προσφέρει καινοτόμες, ευέλικτες και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, πάντα με αξιοπιστία, ευθύνη, συνέπεια και ανταγωνιστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2021 το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas, ηγέτιδα στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων, καθώς και ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, την οποία μετονόμασε σε CORDIA.

Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, συνεπενδύοντας με τη LATSCO, το family office της κυρίας Μαριάννας Λάτση, στην κορυφαία εταιρεία στον κλάδο παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας στην Ελλάδα, τόσο στις επανδρωμένες φυλάξεις όσο και στα προηγμένα ηλεκτρονικά «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, προχώρησε στην εξαγορά της SKYMAR Services, η οποία κατέχει πολυετή εμπειρία και παρουσία στον τομέα του Καθαρισμού και Τροφοδοσίας κτηρίων, με διακεκριμένο πελατολόγιο, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Related posts

Το μυστικό για να μην τρώτε «πλαστικό» ροστ-μπιφ

banks

Elevate Greece: Τριφήφιος αριθμός αιτήσεων στο 24ωρο

banks

Κ. Μίχαλος: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ είναι η ευκαιρία της οικονομίας

banks

Το Βιολογικό Χωριό η πρώτη επένδυση του νέου επενδυτικού κεφαλαίου της SouthBridge

banks

O Κ. Μάγκουρας interim Γενικός Διευθυντής στη Westnet

banks

Στις 29 η Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ

banks