23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
WORLD

Νίγηρας: Η χούντα φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια της Wagner μπροστά σε μια στρατιωτική επέμβαση της ECOWAS

Η στρατιωτική χούντα του Νίγηρα ζήτησε βοήθεια από τη ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner, καθώς πλησιάζει η προθεσμία για να απελευθερώσει τον πρόεδρο της χώρας που ανετράπει ή να αντιμετωπίσει πιθανή στρατιωτική επέμβαση από το περιφερειακό μπλοκ της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με έναν αναλυτή, που επικαλείται το Associated Press.

Το αίτημα ήρθε κατά τη διάρκεια επίσκεψης ενός εκ των ιθυνόντων του πραξικοπήματος αρχηγού του πραξικοπήματος, στρατηγού Σαλίφου Μόντι, στο γειτονικό Μάλι, όπου ήρθε σε επαφή με κάποιον από τη Βάγκνερ, δήλωσε στο Associated Press ο Wassim Nasr, δημοσιογράφος και ανώτερος ερευνητής στο Soufan Center. Είπε ότι τρεις πηγές από το Μαλί και ένας Γάλλος διπλωμάτης επιβεβαίωσαν τη συνάντηση που ανέφερε πρώτο το France 24.

“Χρειάζονται (την Βάγκνερ) επειδή θα γίνει η εγγύησή τους για να κρατηθούν στην εξουσία”, είπε, προσθέτοντας ότι η ομάδα εξετάζει το αίτημα. Ένας δυτικός στρατιωτικός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να σχολιάσει, δήλωσε στο AP ότι έχουν επίσης ακούσει αναφορές ότι η χούντα ζήτησε βοήθεια από την Wagner στο Μαλί.

Η χούντα του Νίγηρα έχει δεχθεί τελεσίγραφο από την ECOWAS, το γκρουπ των χωρών της Δυτικής Αφρικής, για να απελευθερώσει και να αποκαταστήσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ, ο οποίος έχει περιγράψει τον εαυτό του ως όμηρο.

Related posts

Σ. Ζαχαράκη: Συμμετοχή στο συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για Απασχόληση και κοινωνικές πολιτικές

banks

ΕΕ: Καταδικάζει τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων στις δυνάμεις του ΟΗΕ

banks

Συρία: 7 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στο καθεστώς σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ

banks

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις διατηρώντας αμετάβλητη την πολιτική της

banks

Νομοθεσία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μικροτσίπ ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

banks

Κίνα: Συρρικνώθηκε για δεύτερο μήνα ο μεταποιητικός δείκτης PMI

banks