21.9 C
Athens
May 11, 2024
Image default
MARKETS

Νωθρό start στη Wall Street- Τα «βλέμματα» σε κατανάλωση, λιανεμπόριο

Νωθρό start στη Wall Street- Τα «βλέμματα» σε κατανάλωση, λιανεμπόριο

Ήπια πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας (14/8), με τους επενδυτές να περιμένουν τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα ορισμένων ισχυρών εταιρειών του λιανεμπορίου, αλλά και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 35.216,48 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,09% στις 4.460,13 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,08% στις 13.633,26 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla είναι από τις μεγάλες χαμένες και διολισθαίνει περισσότερο από 2% καθώς η κολοσσός στον χώρο της ηλεκτροκίνησης ανακοίνωσε μειώσεις τιμών για μερικά είδη Model Y στην Κίνα.

Από την άλλη πλευρά, άνοδο 2% καταγράφει η μετοχή της PayPal μετά την ανακοίνωση ότι νέος CEO της εταιρείας θα είναι ο Alex Chriss, ο οποίος τον Σεπτέμβριο θα αντικαταστήσει τον επί σειρά ετών διευθύνοντα σύμβουλο της PayPal, Dan Schulman.

Όπως φαίνεται, η Wall Street αδυνατεί να διατηρήσει το ανοδικό μομέντουμ που είχε «χτίσει» στις αρχές και τα μέσα του καλοκαιριού. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν κατά 0,3% και 1,9%, αντίστοιχα. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο σερί απωλειών διάρκειας δύο εβδομάδων για τον Nasdaq εντός του 2023. Αντίθετα, ο Dow Jones κέρδισε 0,62% στην τέταρτη διαδοχική ανοδική του εβδομάδα στις τελευταίες πέντε.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα δεδομένα για τις διαθέσεις των Αμερικανών καταναλωτών, καθώς και στις αναφορές κερδών της Home Depot, της Target και της Walmart. Σημειώνεται ότι η περίοδος των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων οδεύει προς τη λήξη της, με πάνω από το 90% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 να έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το τελευταίο τρίμηνο. Παράλληλα, αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • PayPal
  • Tesla
  • ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
  • λιανικές πωλήσεις
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Related posts

    Πλησιάζει το record high του ο πανευρωπαϊκός Stoxx

    banks

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές με την ελπίδα της κινεζικής ανάκαμψης

    banks

    Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

    banks

    Πρόσω ολοταχώς για εβδομαδιαία πτώση η Wall Street

    banks

    «Χλιαρά» υποδέχθηκε η Wall Street τα νέα στοιχεία

    banks

    Ώθηση από τα στοιχεία για το ΑΕΠ έλαβαν οι ευρωαγορές

    banks