17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
WORLD

Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι διέρρηξαν τη ρωσική γραμμή άμυνας στο Μπαχμούτ

Οι ουκρανικές δυνάμεις διέρρηξαν τη ρωσική γραμμή άμυνας κοντά στην Μπαχμούτ, υποστήριξε σήμερα ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Κιέβου, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι.

Μετά την ανακατάληψη των κοινοτήτων Αντρίιβκα και Κλιτσίιβκα “η γραμμή άμυνας του εχθρού διερρήχθη” ανέφερε ο Σίρσκι, σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου του στρατού. Αυτά τα χωριά “ήταν ένα σημαντικό στοιχείο πάνω στη ρωσική γραμμή άμυνας που εκτείνεται από την Μπαχμούτ μέχρι την Γκορλίφκα”, πρόσθεσε.

Τρεις ρωσικές ταξιαρχίες, η 72η, η 31η και η 83, “καταστράφηκαν και έχουν απολέσει πλήρως τη δυνατότητά τους να μάχονται”, στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κοντά στην Μπαχμούτ, σύμφωνα πάντα με τον στρατηγό. Ο Σίρσκι παραδέχτηκε πάντως ότι “η γενική κατάσταση στην ανατολική ζώνη παραμένει περίπλοκη” και “οι λυσσαλέες μάχες κοντά στην Μπαχμούτ συνεχίζονται”.

Αφού έχασαν τις δύο κοινότητες, οι Ρώσοι στρατιώτες επιχείρησαν “πολλές αντεπιθέσεις” με την ελπίδα ότι θα ανακτούσαν τις θέσεις τους, ενώ ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επιθέσεις τους βορειότερα, στη ζώνη του Κουπιάνσκ και του Λιμάν, ανέφερε ο Σίρσκι.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανακατάληψη της Αντρίιβκα και την Κυριακή εκείνη της Κλιτσίιβκα, που βρίσκονται στα νότια της Μπαχμούτ. Η πόλη αυτή, με πληθυσμό 70.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, καταλήφθηκε από τους Ρώσους τον περασμένο Μάιο, έπειτα από μήνες αιματηρών μαχών. Τον Ιούνιο η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη, αφού παρέλαβε δυτικά όπλα και εκπαίδευσε νέες ταξιαρχίες.

--

Related posts

Το Λονδίνο ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Άγκυρα με στόχο τους διακινητές ανθρώπων

banks

Le Monde: Περίγραμμα λύσης στη σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ με πρωτοβουλία Γαλλίας και ΗΠΑ

banks

Ταϊβάν: Ο εκλεγμένος πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε χαιρετίζει “ένα νέο κεφάλαιο στη δημοκρατία μας”

banks

Η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκε με καρκίνο: “Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα”

banks

Νταγκεστάν: Tι προκάλεσε τις αντι-ισραηλινές ταραχές;

banks

Αντιδράσεις για το αντισημιτικό σχόλιο του Musk – H ΙΒΜ αποσύρει τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα Χ

banks