18.3 C
Athens
May 10, 2024
Image default
POLITICS

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες» λέει ο Αυγενάκης

Σε συνέντευξη του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις ενέργειες που σχεδιάζει το υπουργείο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι «Το αγροτικό ζήτημα δεν προέκυψε τώρα, ούτε δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υπουργός ανέφερε ότι «33.000 ήταν οι πληγέντες και σε 18 ημέρες καταβάλαμε σε 2.100 κτηνοτρόφους περίπου 18 εκατ. ευρώ προκαταβολές. Σε 25 ημέρες δώσαμε στους αγρότες που έχουν πληγεί 106,2 εκατ ευρώ και άλλα 26 εκατ. στη συνέχεια. Το υπουργείο μέσω του ΕΛΓΑ έχει καταβάλει για αποζημιώσεις το ποσό των 160 εκτα. ευρώ και δεν τελειώνουμε εδώ, συνεχίζουμε».

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες»

Στην συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε πως το υπουργείο έχει πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υλοποιήσει τις προτάσεις των αγροτών, ενώ τόνισε πως το αρμόδιο υπουργείο επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος με τους αγρότες και να ακουστούν τα αιτήματά τους.

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες. Είμαστε πιστοί και συνεπείς. Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους γιατί η κλιματική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αγωνία και ανασφάλεια. Αυτό σημαίνει κλιματική κρίση, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία και ενεργειακό κόστος. Αυτά είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι άνθρωποι αγωνιούν», ανέφερε ο υπουργός.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα των κτηνοτρόφων

Από την άλλη πλευρά, τα βασικά ζητήματα που προβληματίζουν τους κτηνοτρόφους είναι το κόστος παραγωγής, το ύψος της τιμής αγοράς του γάλακτος, αλλά και οι νοθείες που γίνονται στον τομέα.

Ανέφερε δε ότι στόχος του υπουργείου είναι ο έλεγχος της ποιότητας του γάλακτος που εισάγεται στη χώρα, η μη αλλοίωση των προϊόντων, αλλά και να μην μπουν σε κίνδυνο προϊόντα ΠΟΠ, όπως η φέτα.

Τέλος, όπως σημείωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω ενέργειες σε ότι αφορά το αγροτικό πετρέλαιο.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Ξεκινάνε οι εργασίες στο Σπίτι του Ηθοποιού

banks

Μέγαρο Μαξίμου: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πού «έχασε» τη φωνή του

banks1

Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με Τουσκ στη Βαρσοβία – Η ατζέντα των συνομιλιών

banks

ΚΙΝΑΛ – Συνάντηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις ανατιμήσεις – Μειώσεις φόρων και ελέγχους στην αγορά ζήτησε ο Κατρίνης

banks

Οικονόμου για AUKUS – Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο σημείο – Η Γαλλία έχει τη δική της οπτική

banks

«Ναι» αλλά με επιφυλάξεις από το ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

banks