17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
ECONOMY

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Μικτής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ν. Κορέας

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, η 4η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας– Νότιας Κορέας υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη και τον ομόλογό του Υφυπουργό Εξωτερικών για Οικονομικά Θέματα της Δημοκρατίας της Κορέας Kang Jae-kwon.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, καθώς επίσης και στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του ΕΒΕΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και της Enterprise Greece.

Οι εργασίες της Επιτροπής επικεντρώθηκαν στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κορέας στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής, της ναυτιλίας και της ναυπηγικής, της ενέργειας και των ΑΠΕ, της αγροτοδιατροφικήςπαραγωγής, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σε όλες τις θεματικές σημειώθηκε αξιοσημείωτη πρόοδος και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να υπογραφούν σχετικές συμφωνίες.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 4ης Μικτής Διυπουργικής Οικονομικής Επιτροπής, υπεγράφη και Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Enterprise Greece και του οργανισμού επενδύσεων και προώθησης του εμπορίου της Κορέας Korea Trade-Investment Promotion Agency(KOTRA) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας σε επενδυτικές δραστηριότητες, τη δημιουργία ευκαιριών δικτύωσης και την τόνωση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Related posts

ΚΕΟΣΟΕ: Δεύτερη ευκαιρία ένταξης στην Απόσταξη Κρίσης

banks

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021

banks

Τιμολόγια ρεύματος: Τι περιμένουμε για τις χρεώσεις Απριλίου

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ποια τρόφιμα μειώθηκε η κατανάλωση – Τι αφορούν οι περισσότερες δαπάνες των νοικοκυριών

banks

Έπεσαν οι υπογραφές για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Φολεγάνδρου, Μήλου, Σερίφου 

banks