17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία – Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 η  έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την οπαδική βία, που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό  του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου δύο ώρες δύο ώρες, και όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε  με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

«Οσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή»

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά  ενόψει της σύσκεψης, ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τους φιλάθλους…»

«Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Ήδη έχει κάνει εξαγγελίες ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».

Related posts

Φον ντερ Λάιεν: Να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ, πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα

banks1

Νίκος Καρούλιας: Θέλει να κάνει «τάκλιν» στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις βίαιες συμπεριφορές

banks

Αχμέτι: Υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κόσοβο

banks1

Δημιουργείται Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία

banks1

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια

banks1

Παναγιώτης Βήττας: «Στον Διόνυσο αντιμετωπίζουμε προβλήματα άγνωστα ως απίθανα»

banks1