18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Ουκρανία: Η ανάρτηση του Ζελένσκι και η αντίδραση του Μαξίμου

Στην «εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη» του Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουκρανία και «στη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς» της χώρας του, αναφέρθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

I spoke with Greek Prime Minister @KMitsotakis about the implementation of our agreements reached during his recent visit to Ukraine, as well as our ongoing defense cooperation, particularly in terms of strengthening our air defense.

On March 6th in Odesa, Prime Minister… pic.twitter.com/iWH5JHSmYM

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 21, 2024

Έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις σφαίρες να νικούν τη διπλωματία ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη σειρά του, σε ανάρτηση για την συνομιλία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, ανέφερε ότι η «Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία» και η επίσκεψη του στην Οδησσό «μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας».

I spoke with @ZelenskyyUa ahead of today’s #EUCO discussions on Ukraine. Greece will continue to support Ukraine. My visit to Odessa impressed upon me even more the urgency of stepping up our assistance. I am glad to see Ukraine making steady progress towards EU membership.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 21, 2024

Τρέχουν να σβήσουν τη «φωτιά» στο Μαξίμου

Τα λόγια του Ζελένσκι προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα για τον βαθμό εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ φουντώνουν τις υποψίες για μυστική διπλωματία αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι πληροφορίες φτάνουν στην Ελλάδα μέσω τρίτων.

Πριν τα σενάρια φουντώσουν κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να τονίσουν πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» και διευκρινίζουν ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Οδησσό σημειώθηκε χτύπημα με ρωσικό πύραυλο κοντά στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η αποστολή.

Related posts

Μητσοτάκης: Στη Βουλή οι προτάσεις μου για περαιτέρω ενίσχυση των αγροτών – Ωφελημένη η Ελλάδα από τη Σύνοδο

banks

Πιο κοντά η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην Πεύκη

banks1

Πέτσας: Πολύ κοντά οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία

banks

Ερντογάν: Η επανεκκίνηση του διαλόγου με την Ελλάδα βοήθησε στην επίλυση μερικών διαφορών

banks

Μπάιντεν: «Κηρύσσω την 25η Μαρτίου ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας»

banks

Κοροναϊός – Γιατί δεν θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση

banks