23.4 C
Athens
May 12, 2024
Image default
WORLD

Ο Ζελένσκι θα επισκεφτεί την Τουρκία την Παρασκευή – Θα έχει συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Τουρκία την Παρασκευή και θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία σήμερα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, η τουρκική Προεδρία ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την πορεία του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και τις διμερείς σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αποσύρθηκε τον Ιούλιο από τη συμφωνία, η οποία επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει με ασφάλεια σιτηρά από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι τα αιτήματά της για καλύτερους όρους για τις δικές της εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων αγνοήθηκαν.

Η Άγκυρα προσπάθησε να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία ανέφερε όμως ότι δεν ενδιαφέρεται να την αναβιώσει.

Παράλληλα, στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα βρεθούν και οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ουκρανίας.

H Τουρκία, μεταξύ άλλων, προμηθεύει στο Κίεβο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, ενώ πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, είχε δηλώσει ότι κατασκευάζεται στην Ουκρανία εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία σε ένα χρόνο.

Related posts

COP28: 117 χώρες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030

banks

Ισραήλ: Ο πόλεμος αυτός πρέπει να είναι “ο τελευταίος” στη Γάζα, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

banks

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Κινούμαστε προς “πλήρη επίθεση” – “Η Γάζα δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν”

banks

Τιμές φωτιά για τους τουρίστες στην Ιταλία

banks

Maersk: Ανακοίνωσε έκτακτες χρεώσεις λόγω της διαταραχής στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Γκούλσμπι (Fed): Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για τον Σεπτέμβριο

banks