18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Ο Κασσελάκης ανακάλυψε τον Τραμπ – σε όσους τον αμφισβητούν

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί χαρακτηρίζοντάς τες ως τραμπικές.

«Ενώπιος Ενωπίω», στον ANT1, κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου. Άκουσα από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου στο κείμενό τους να σας κατηγορούν για ακροδεξιές θέσεις. «Είστε αριστερός κ. Κασσελάκη;» τον ρώτησε ο γνωστός άνκορμαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Ναι, απόλυτα ναι» στο πρώτο σκέλος της ερώτησης τονίζοντας παράλληλα πως το δείχνει έμπρακτα. Όσον αφορά τον Τραμπ και τη «σύνδεσή του» ισχυρίστηκε: «Ο κ. Τραμπ προκάλεσε τον κόσμο του, τη βάση του, για να κάνει μια εξέγερση στο Καπιτώλιο της χώρας. Γιατί; Επειδή δεν αποδέχτηκε την ήττα του. Οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές.  Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Έχω τείνει χείρα φιλίας…».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν συνέχισε την επαγγελματική καριέρα είπε πως είδε ένα κενό στον προοδευτικό χώρο και πως «ήταν ο μόνος που είχε θέσεις και προτάσεις κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι εσωκομματικές συγκρούσεις

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές συγκρούσεις ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως έτεινε χείρα φιλίας, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε τέτοια υπονόμευση.

«Συνομίλησα με τους 4, με την ομάδα τους γενικά, αρκετές φορές. Είχα μια συνάντηση και δια ζώσης με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο μου, αλλά και τηλεφωνικώς έπειτα, όπου τον παρακάλεσα να μιλήσει με τους 4 συγκεκριμένους συντρόφους οι οποίοι είχαν πει τα απαράδεκτα υβριστικά πράγματα που είχαν πει στην τηλεόραση, για ν’ ανασκευάσουν κάτι, να δείξουν ένα μικρό βήμα προόδου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα το έκανε, μου είπε ότι ΄δεν μπορώ αναγκαστικά να τους ελέγξω αλλά θα προσπαθήσω΄. Το ίδιο ζήτησα κι από τον κ. Τεμπονέρα. Να τους μιλήσει, να δούμε αν μπορέσουμε πριν την Κεντρική Επιτροπή να έχουμε κάποιο κοινό έδαφος. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Οι συγκεκριμένοι είπαν βαριά πράγματα χωρίς κανένα στοιχείο. Κι αντί να ανασκευάσουν έστω και μια λέξη, πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατά τη γνώμη μου, με ειλημμένη απόφαση, μ’ ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές. Άρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω σε κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηρικά.

Δεν είναι «δογματικός» με τον φράχτη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τον φράχτη του Έβρου «Τώρα για τον φράχτη, εγώ δεν είμαι δογματικά εναντίον του φράχτη. Αλλά θα σεβαστώ αυτό το οποίο μου λένε οι Ένοπλες Δυνάμεις. Άμα οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, βεβαίως να το ολοκληρώσουμε. Αλλά πρέπει να ξέρουμε και ποιο είναι το κόστος και η απόδοση αυτού του εργαλείου. Όπως σε οποιοδήποτε εργαλείο», είπε.

«Βεβαίως και θέλουμε σύνορα»

Όσον αφορά το μεταναστευτικό υποστήριξε: «Βεβαίως και θέλουμε σύνορα. Πρέπει να τηρούμε το Διεθνές Δίκαιο. Δεν πρέπει να γίνονται push-backs. Πρέπει να γίνει πειθαρχική έρευνα στο Λιμενικό για το θέμα του ναυαγίου έξω από την Πύλο».

Για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ

Τη συνέντευξη απασχόλησε, όπως αναμενόταν, και η συζήτηση που έχει προκύψει με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ με τον Στ. Κασσελάκη να υπερασπίζεται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προχώρησε σε μειώσεις φόρων «γιατί η χώρα βρισκόταν σε μνημονιακή περίοδο» αλλά έκρινε πως τα 37 δισ. θα μπορούσαν να είναι λιγότερα. «Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ο υπεύθυνος  της διαπραγμάτευσης με τους ομολόγους του. Ήταν μια πορεία στην οποία η Ελλάδα έλεγε αυτά τα μέτρα θα πάρουμε, θεωρούμε ότι θα αποφέρουν 10 δισ. Η τρόικα έλεγε 5 δισ. θα αποδώσουν και τελικά ήταν 15 δισ. υπεραπόδοση.  Ξανά και ξανά και ξανά. Άρα λοιπόν, ο κ. Τσακαλώτος θα μπορούσε να έχει κάνει μια καλύτερη συνεννόηση, διαπραγμάτευση με την τρόικα…», ανέφερε.

Related posts

Ξεκινάει το έργο αποκατάστασης των 13 γεφυρών του Δήμου Τρικκαίων

banks1

Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Έφυγε η νεολαία Ηρακλείου Κρήτης και Ρεθύμνου

banks1

Δένδιας: Αυξανόμενη δυναμική απέκτησε η διμερής αμυντική συνεργασία μας με την Αίγυπτο

banks1

Γεύμα Μητσοτάκη με την Αν. κυβερνήτη της Καλιφόρνια

banks

Ζάεφ: Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα – Τι είπε για Μητσοτάκη και Τσίπρα

banks

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση της ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού

banks