18.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
POLITICS

Δένδιας: Αυξανόμενη δυναμική απέκτησε η διμερής αμυντική συνεργασία μας με την Αίγυπτο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην ιστορική πόλη Ελ Αλαμέιν, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Ζάκι.

«Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Και τόνισε πως «η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις, που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

«Ευχαρίστησα και από πλευράς μου τον Αιγύπτιο ομόλογό μου για την αποστολή από την Αίγυπτο τριών ελικοπτέρων, για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια από την Αίγυπτο

Συναντήθηκα σήμερα, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του @PrimeministerGR στην ιστορική πόλη Ελ Αλαμέιν, με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου, Στρατηγό Ζάκι.

Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, την στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να… pic.twitter.com/eo8KJWRYtv

— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 3, 2023

Η έμμεση αναφορά Μητσοτάκη στην Τουρκία

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις αποκτούν μια ισχυρή δυναμική, μια αυτόνομη δυναμική, ανεξάρτητη από τρίτους παράγοντες και από άλλες επιρροές, απάντησε κατηγορηματικά «βεβαίως».

«Οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις είναι αυτοτελείς, ισχυρές. Δεν ετεροπροσδιορίζονται και δεν εξαρτώνται από τις όποιες σχέσεις μπορεί να έχουμε με άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως αυτό «το ξεκαθαρίσαμε με τον πρόεδρο Σίσι, αυτός είναι ο χαρακτήρας των σχέσεων αυτών, είναι μία στρατηγική σχέση αυτή, η οποία έχει αναπτύξει η Ελλάδα με την Αίγυπτο», που έχει να δώσει ακόμα πολλά δείγματα γραφής σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Related posts

Ο Ερντογάν ξεκαθαρίζει : Δεν θα εφαρμοστεί η σύμβαση του Μοντρέ στο κανάλι της Κωνσταντινούπολης

banks

Βούλτεψη για Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα: Η Ελλάδα σέβεται τις διεθνείς Συνθήκες

banks

Αλεξανδρούπολη: Αναμένεται επίσκεψη της υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Σελέστ Γουόλαντερ

banks

Ερντογάν: Ελπίζουμε στη μεγιστοποίηση των σχέσεών μας με την Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου

banks

Tη διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους, ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου

banks

Σε νέα «διαβολοβδομάδα» το Μαξίμου – Τα προσωπικά δεδομένα, ο διαλυμένος Κάμπος, τα ΑΕΙ

banks