22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
WORLD

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία στην 10η επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας – Τι είπε για τις προσαρτημένες περιοχές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:44

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να παρακολουθήσει πατριωτική συναυλία εορτασμού της 10ης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας.

Με κραυγές “Ρωσία!”, “Ρωσία!” υποδέχθηκε το συγκεντρωμένο πλήθος τον Πούτιν που συνοδευόταν από τους τρεις εκλογικούς του “αντιπάλους” στην διαδικασία ψηφοφορίας που οργανώθηκε στην Ρωσία για την ανανέωση της προεδρικής του θητείας.

“Η επιστροφή στην πατρίδα αποδείχθηκε πιο δύσκολη, πιο τραγική, αλλά τα καταφέραμε και είναι ένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία του κράτους μας”, είπε ο Πούτιν πριν τραγουδήσει μαζί με το πλήθος τον εθνικό ύμνο.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία τον Μάρτιο 2014 έπειτα από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Μόσχα κήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων ακόμη ουκρανικών περιοχών, οι οποίες τελούν υπο μερική ρωσική κατοχή: του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας.

Δύο χρόνια αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” (σ.σ. έτσι αποκαλεί η Μόσχα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία), η Ρωσία δεν έχει καταλάβει πλήρως τις τέσσερις περιοχές, αλλά η ψηφοφορία στις τριήμερες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή διεξήχθη στα τμήματα της Ουκρανίας που ελέγχουν οι δυνάμεις της. Η Ουκρανία ανέφερε ότι η ψηφοφορία αυτή ήταν παράνομη και άκυρη.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίς τη Δευτέρα ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είχαν αποκατασταθεί από το Ροστόφ στη νότια Ρωσία προς τις ελεγχόμενες από τη Ρωσία πόλεις Ντονέτσκ, Μαριούπολη και Μπερντιάνσκ και θα ακολουθήσουν περαιτέρω έργα.

Related posts

EnQuest: Ζημιές 41 εκατ. ευρώ το 2021

banks

Βραζιλία: Το Ανώτατο Εκλογοδικείο αποφάσισε τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του πρώην προέδρου Μπολσονάρο

banks

Ουκρανία: Κατά 1/3 μειώθηκαν οι εξαγωγές σιτηρών μετά την απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

banks

Ζ.Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα στον Νίγηρα

banks

Τουρκία: Ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στο 47,83% τον Ιούλιο

banks

Διαδηλωτές κατά του συνταξιοδοτικού Μακρόν εισέβαλαν στα κεντρικά της LVMH στο Παρίσι

banks