17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
NATIONAL BANK

Πάνω από 8 δισ. ευρώ “σήκωσε” το ΤΧΣ για την Εθνική – Στα €5,30 η τιμή διάθεσης

8,1 δισ. ευρώ οι προσφορές που συγκέντρωσε το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας, υπερκαλύπτοντας κατά επτά περίπου φορές τη ζήτηση. Αυτό αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση των διαδικασιών που κάνουν λόγο για “φρενάρισμα” του φρενήρους ρυθμού των αρχικών προσφορών.

Κάτι φυσικό, όπως εξηγούν, δεδομένου ότι πρόκειται για προκαθορισμένη διαδικασία την οποία γνώριζε και περίμενε η επενδυτική κοινότητα. Θεσμικοί επενδυτές, funds και λοιποί ενδιαφερόμενοι συστημικοί “παίκτες” των χρηματαγορών είχαν στηθεί και τοποθετήθηκαν τις πρώτες ώρες της διαδικασίας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα 450 εκατ. προέρχονται από Έλληνες ιδιώτες, ενώ τα 10 εμβληματικά διεθνή funds που μπήκαν είναι τα: Fidelity, Capital, BlackRock, Norges, Lazard, Alliance, GIC, Robeco (Ολλανδία), RWC (ΗΠΑ) και Wellington. Το τίμημα ανά μετοχή διάθεσης είναι στα 5,30 ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει σήμερα αργά το βράδυ προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση πώλησης του μεριδίου του με βάση τα δεδομένα της προσφοράς που θα παρουσιάσει ο σύμβουλος διάθεσης στα μέλη του.

Related posts

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 30 εκατ. ευρώ

banks

Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων ΕΤΕ για ανάπτυξη το 2021 στο +5,7%

banks

Τι σημαίνει για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ η απόφαση του Αρείου Πάγου

banks

Τι προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας

banks

Η Εθνική Τράπεζα, για ακόμα μία χρονιά, ανταμείβει τους συνεπείς πελάτες στεγαστικών δανείων

banks

Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τράπεζα για έξοδα δανείου μετά από παρέμβαση της ΕΚΠΟΙΖΩ

banks