19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

Το Πολυτεχνείο ζει, εμπνέει και καθοδηγεί, λέει ο Φάμελλος

Μήνυμα για τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έστειλε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο, «η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 αποτελεί ορόσημο στη συλλογική μας μνήμη ως κορυφαία στιγμή του αγώνα για τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

«Χρέος και ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη κοινωνία»

Προσθέτει ότι «το Πολυτεχνείο Ζει και επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας των φοιτητών και των πολιτών για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, ήταν επιτυχής».

Ο Σωκράτης Φάμελλος σε παλαιότερη πορεία για το Πολυτεχνείο

Όσον αφορά το σήμερα, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογραμμίζει πως «50 χρόνια μετά, τα διδάγματα και οι διεκδικήσεις του Πολυτεχνείου όχι μόνο παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, αλλά εμπνέουν και καθοδηγούν κάθε δημοκράτη πολίτη».

«Τιμή και δόξα σε όσους θυσιάστηκαν για την Ελληνική Δημοκρατία»

Σημειώνει ότι «η ανάγκη και η διεκδίκηση για κράτος δικαίου και ισχυρή δημοκρατία επιβεβαιώνει την ανάγκη για μια σύγχρονη και δυνατή Αριστερά».

Καταληκτικά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε πως «με παρακαταθήκη το ζωντανό μήνυμα του Νοέμβρη του 73’ είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη κοινωνία», προσθέτοντας, «τιμή και δόξα σε όσους θυσιάστηκαν για την Ελληνική Δημοκρατία».

Related posts

«Θα αντλήσουμε ψηφοφόρους και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Λοβέρδος

banks1

Κρεβατομουρμούρα στο ΠΑΣΟΚ μετά το γάμο ομοφύλων – Αποχές, αντιρρήσεις και εκπλήξεις

banks1

Θεσσαλονίκη – Υποδοχή με αποδοκιμασίες στον Θάνο Πλεύρη

banks

Ελληνοτουρκικά: Η πιο δύσκολη στιγμή για τον Νίκο Δένδια

banks1

Στήριξη στη Σοφία Ζαχαράκη από τη Δόμνα Μιχαηλίδου – «Σεξιστική και χυδαία» η επίθεση του Τζήμερου

banks1

Ανακατασκευάζονται 13 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων στο Δήμο Καρδίτσας

banks