18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Πέρασαν τα μπλε και τα πράσινα καφενεία διαπιστώνει η Χριστοφιλοπούλου – «Το ΠΑΣΟΚ ήταν περιχαρακωμένο»

Στην έξοδο που πραγματοποίησε από το ΠΑΣΟΚ και τη συμπόρευση με τη ΝΔ αναφέρθηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα με την Εύη Χριστοφιλοπούλου παραιτήθηκε χωρίς καβγάδες από το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι ήδη από τότε που ζούσε η Φώφη Γεννηματά είχε αποχωρήσει από το think tank του κόμματος. «Έβλεπα ότι δεν προχωράει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κόμμα ήταν περιχαρακωμένο σε κάποιες λογικές της καταγγελτικής αντιπολίτευσης»

«Η εποχή των μπλε και των πράσινων καφενείων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Βλέπουμε και στο εξωτερικό μια σύγκλιση των κομμάτων προς το κέντρο» ανέφερε το -πλεόν- στέλεχος της ΝΔ, τονίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να σκεφτούν «γιατί πολλοί και πολλές είχαμε αποστασιοποιηθεί και αποστασιοποιούμαστε όλο περισσότεροι, ενώ πλαισιώνουμε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, που αυτή τη στιγμή εκπροσωπούν το προοδευτικό κέντρο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το κόμμα ήταν περιχαρακωμένο σε κάποιες λογικές της καταγγελτικής αντιπολίτευσης του «όχι σε όλα» ενώ δεν θα έπρεπε και έβλεπα ότι υπήρχαν πολλές φωνές σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρώ λαϊκίστική δύναμη»

Για τη ΝΔ η Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη έχει χώρο για πολιτικούς όπως εγώ» υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει και η φιλελεύθερη πλευρά στη ΝΔ, υπάρχει και το κέντρο.

Ερωτηθείς για το αν είναι εναντίον μιας συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ανέφερε ότι δε θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική δύναμη καθώς «τον θεωρώ λαϊκίστική δύναμη. Έχει ευθύνη πως πολιτεύτηκε τότε στις πλατείες των αγανακτισμένων» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έγιναν προσπάθειες στο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από τον λαϊκισμό αλλά δεν το κατάφερε και ο κόσμος το κατάλαβε. Αυτή ήταν μία από τις κόκκινες γραμμές», υποστήριξε.

Καταληκτικά σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τους φοιτητές η Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως «υπάρχουν ευθύνες και στην πολιτεία και στους πρυτάνεις. Δεν πρέπει να αφήσουν τις μειοψηφίες να βιογραφούν», επισήμανε.

Για το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης και κατά πόσα μπορεί να επηρεάσει τις εξετάσεις το στέλεχος της ΝΔ είπε ότι είναι πονοκέφαλος ωστόσο όπως είπε υπάρχουν αντίμετρα για να ελεγχθεί. «Υπάρχουν τα ανοιχτά βιβλία και τα σύνθετα θέματα, υπάρχει και η προφορική μέσα από την κάμερα. Εκεί δεν υπάρχει ΑΙ», ανέφερε.

Related posts

ΠτΔ για Γενοκτονία Αρμενίων: Μια τραγωδία που σφράγισε ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα

banks

Ευρωεκλογές: Μετωπική για τις ακροδεξιές ψήφους – Η αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους – Ο Μητσοτάκης «κατεβάζει» τον πήχη

banks

Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο Ηράκλειο Αττικής

banks1

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Από τις απειλές στις συναντήσεις

banks

Τουρκία: Πυρά από το υπ. Άμυνας κατά της Ελλάδας ανήμερα της επίσκεψης Τσαβούσογλου

banks

Σε βιώσιμες δράσεις στρέφεται ο Δήμος Ιωαννιτών

banks