19 C
Athens
May 8, 2024
Image default
MARKETS

Ράλι στο Χονγκ Κονγκ με ώθηση από την Xiaomi

Ράλι στο Χονγκ Κονγκ με ώθηση από την Xiaomi

Ήπια πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν την Τρίτη (2/4) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με το δολάριο να σταθεροποιείται και να κρατά το ιαπωνικό γεν κοντά στο επίπεδο των 152 ανά δολάριο, που έχει ανησυχήσει τους επενδυτές για πιθανή παρέμβαση. Παράλληλα, εξανεμίζονται οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve βρίσκεται κοντά σε μείωση των επιτοκίων. Εξαίρεση αποτελεί το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο επανήλθε στις συναλλαγές με ράλι, λαμβάνοντας στηρίγματα από το διψήφιο «άλμα» της Xiaomi.

Το γεν ήταν ελαφρώς πιο αδύναμο στα 151,76 ανά δολάριο, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό 34 ετών των 151,975 γεν ανά δολάριο που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν έντονα για υπαινιγμούς παρέμβασης από τις ιαπωνικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές είναι έτοιμες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ενάντια στην υπερβολική αστάθεια της αγοράς συναλλάγματος. Τελευταία φορά που παρενέβη το Τόκιο στην αγορά συναλλάγματος ήταν το 2022, πρώτα τον Σεπτέμβριο και ξανά τον Οκτώβριο, καθώς το γεν υποχώρησε προς το 152 ανά δολάριο, επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά το 1990.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας κινείται υψηλότερα κατά 0,65%, κυρίως λόγω των μετοχών του Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται περισσότερο από 2%, «μαζεύοντας» κέρδη μετά τις αργίες της Παρασκευής και της Δευτέρας, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Οι κινεζικές μετοχές υποχωρούν, αφού προηγουμένως είχαν σημειώσει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε «βάθος» ενός μήνα, καθώς τα τελευταία στοιχεία μεταποιητικής δραστηριότητας σηματοδοτούσαν ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας κερδίζει έδαφος.

Ειδικότερα, στις συναλλαγές της Τρίτης, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06% στις 39.866,50 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,11% στις 7.887,90 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 3.071,87 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται χαμηλότερα κατά 0,75% στις 9.574,67 μονάδες.

Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει «άλμα» 2,25% στις 16.913 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI ενισχύεται κατά 0,18% στις 2.752,76 μονάδες. Η μετοχή της Xiaomi «απογειώνεται» σχεδόν 15% καθώς άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που λάνσαρε πρόσφατα.

Σε άλλα στοιχεία, ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Μάρτιο παρέμεινε σταθερός στο 3,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Reuters. Η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Αυστραλία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στις 47,3 μονάδες τον Μάρτιο από 47,8 μονάδες τον Φεβρουάριο.

#ασιατικές_αγορές #hang_seng #ΓΕΝ

Related posts

Wall Street: Διστακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την εργασία

banks

Ράλι ανόδου στη Wall Street με ώθηση από τον πληθωρισμό

banks

Ο Πάουελ «πλήγωσε» τη Wall Street-Κοντά στο 5% το 10ετές

banks

Η συμφωνία για το αμερικανικό χρέος… ηρεμεί τις ευρωαγορές

banks

Περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες και… ανεβαίνουν στο άνοιγμα οι ευρωγορές

banks

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

banks