21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Αποκλιμακώνονται οι ομολογιακές πιέσεις στη Wall Street-Focus στα εταιρικά αποτελέσματα

Αποκλιμακώνονται οι ομολογιακές πιέσεις στη Wall Street-Focus στα εταιρικά αποτελέσματα

Θετικά πρόσημα καταγράφονται στη συνεδρίαση της Τρίτης (24/10) στη Wall Street, καθώς έχει μειωθεί το sell off στα αμερικανικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν σταδιακά. Ισχυρή άνοδο καταγράφουν μετοχές ηγέτιδων δυνάμεων, όπως η General Electric και η Coca-Cola, λόγω της αύξησης των προβλέψεων με αφορμή τα αποτελέσματα 9μήνου.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,76% στις 33.186,84 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,55% στις 4.240,29 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,68% στις 13.106,34 μονάδες.

Η Coca-Cola ανέφερε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο μεγαλύτερη του 3%. Εν τω μεταξύ, το Spotify «εκτοξεύεται» 9% καθώς δημοσίευσε αποτελέσματα γ’  τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η General Motors κερδίζει περίπου 1% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα γ’ τριμήνου. Ωστόσο, η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος εν μέσω αυξανόμενων δαπανών λόγω των απεργιών των συνδικάτων των United Auto Workers.

Η Alphabet και η Microsoft είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το αποψινό κλείσιμο της Wall Street. Άλλοι τεχνολογικοί «κολοσσοί» που ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα είναι η Amazon και η Meta. Περίπου 150 εταιρείες που εντάσσονται στον S&P 500 πρόκειται να υποβάλουν την οικονομική τους έκθεση αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, περίπου το 23% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα και το 77% από αυτές έχουν δημοσιεύσει κέρδη που ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία «ανέβηκε» πάνω από το όριο του 5% πριν τελικά «πέσει» κάτω από αυτό το επίπεδο. Οι αυξανόμενες αποδόσεις έχουν εγείρει ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας και ασκούν πιέσεις στη Wall Street τις τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα το 10ετές αυξάνεται κατά περίπου 3,6 μονάδες βάσης σε σχέση με τη Δευτέρα, στο 4,8737%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • General Electric
  • Coca Cola
  • ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
  • Spotify
  • General Motors

    Related posts

    Απότομη πτώση του momentum στα χρηματιστήρια «βλέπουν» οι επενδυτικοί οίκοι

    banks

    Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία της απασχόληση στις ΗΠΑ

    banks

    JP Morgan: Ο S&P 500 μπορεί να πέσει 20%

    banks

    Ριμπάουντ από τη χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς στη Wall

    banks

    Με το… δεξί στη νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Βλέμματα στα επιτόκια

    banks

    Wall Street: Με ήπιες πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση

    banks