18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Παπαθανάσης: Νέα θετική αξιολόγηση η εκταμίευση 3,6 δισ. από το ΤΑΑ για επιχορηγήσεις και δάνεια

«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια ακόμα θετική αξιολόγηση, και μάλιστα σε κορυφαίο θεσμικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα και για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ειδικότερα», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), Νίκος Παπαθανάσης, με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ποσού 3,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Όπως υπογραμμίζει, αυτή η εκταμίευση για δάνεια και επιχορηγήσεις συνδέεται άμεσα με την πρόοδο υλοποίησης του δανειακού προγράμματος και κρίσιμων έργων και μεταρρυθμίσεων. Όπως η ψηφιοποίηση αρχείων του κράτους και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ, η εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων, η ολοκλήρωση κατάρτισης για 150.000 συμπολίτες μας, η λειτουργία 50 Μονάδων Ψυχικής Υγείας, η ηλεκτροκίνηση, η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Διαχείρισης Αποβλήτων και Υδάτινων πόρων κ.ά.

«Με την ίδια συστηματικότητα και σοβαρότητα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευρώ, στον δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, με πρόταγμα την αύξηση των εισοδημάτων για όλους τους συμπολίτες μας», αναφέρει.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης, σημείωσε: «Η σημερινή εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς τη χώρα μας καθιστά πλέον απολύτως προφανή τη σημασία αυτού του πολύτιμου αναπτυξιακού εργαλείου, τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του, αλλά και την ταχύτητα των διαδικασιών που το χαρακτηρίζει.

Ταυτόχρονα, καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια που ήδη καταβάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να υλοποιούνται τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν συνολικά οι πόροι, με καθολικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών».

Related posts

ManpowerGroup-έρευνα: «Αχτίδα φωτός» στις προοπτικές απασχόλησης το α΄ τρίμηνο 2021

banks

Στη Σκιάθο ξανά ο σεΐχης του Κατάρ – Αποκλείστηκε μικρό μέρος της παραλίας Μάραθα για να κάνει τα μπάνια του

banks

Αναπτυξιακός Νόμος: Νέες προκηρύξεις προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ

banks

Ναυάγιο Καφηρέα: Συνελήφθησαν οι δύο διακινητές

banks

Reader’s Digest: «Ο κρυμμένος παράδεισος του Αιγαίου οι Λειψοί»

banks

ΤτΕ: «Πέταξαν» πάνω από τα 20 δισ. οι τουριστικές εισπράξεις στο 11μηνο του 2023

banks