23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

ΠΑΣΟΚ για παραίτηση Ζαούτη: Παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια στον ΕΟΔΥ στην πλάτη των πληγέντων

Την παραίτηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλή Ζαούτη, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, με κοινή ανακοίνωση των Ιωάννη Τσίμαρη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας και του Τομέα Υγείας του κόμματος.

Όπως σημειώνουν, «ένας από τους μεγαλύτερους φορείς της Δημόσιας Υγείας και αρμόδιος για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προστασίας της, ο ΕΟΔΥ, ήταν ο μεγάλος απών από τα προβλήματα και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στις πληγείσες περιοχές».

«Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες»

«Με χρονοκαθυστέρηση 24 ωρών για την παροχή των πρώτων οδηγιών και την υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, η συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας έγινε χωρίς την εκπροσώπηση του ΕΟΔΥ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν πως «σήμερα αποκαλύφθηκε και επισήμως ο λόγος της περίεργης αυτής σύνθεσης: Η παραίτηση του προέδρου και η ανακοίνωση της αντικατάστασής του».

«Ο ΕΟΔΥ οφείλει να στελεχώνεται με πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους»

«Η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει τον φορέα ήταν ευρέως γνωστή στους επιστημονικούς κύκλους της χώρας, καθώς και η απουσία του από μεγάλα υγειονομικά ζητήματα της χώρας», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνει πως ο ΕΟΔΥ οφείλει να στελεχώνεται «με πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους και επιστημονικής επάρκειας», προσθέτοντας πως επιβάλλεται ο Οργανισμός να αποκτήσει ισχυρή περιφερειακή συγκρότηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες αρχές πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες», αναφέρουν καταληκτικά οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Related posts

Αναβαθμίζεται το κολυμβητήριο στην Ιτέα

banks

Στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ θα καταθέσει στεφάνι για το Πολυτεχνείο ο Στέφανος Κασσσελάκης

banks1

Γενί Σαφάκ: Τα προβλήματά μας με την Ελλάδα δεν μπορούν να λυθούν με διπλωματικά μέσα

banks1

Μετά τις ευρωεκλογές γίνεται κόμμα η Νέα Αριστερά

banks1

ΚΚΕ: Δεν θίγεται ο πυρήνας του προβλήματος, ανακύκλωση μέτρων για την «οπαδική βία»

banks

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Ανακοινώθηκαν τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

banks1