23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Το Μαλεβίζι γράφει ιστορία

Σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσεων, θέσαμε τις βάσεις για έναν δήμο ανθεκτικό, με κοινωνικό πρόσωπο και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Στα πλαίσια της ηλεκτρικής και ψηφιακής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε μέσω του ΑΔΜΗΕ ανταποδοτικά ύψους €45 εκατ.. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά!

Με τα χρήματα αυτά, ο δήμος μας και ιδιαίτερα το Γάζι μετατρέπονται από πέρασμα σε προορισμό, στα πρότυπα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, του οικολογικού προσανατολισμού και της ήπιας ανάπτυξης.

Ολα αυτά με κοινωνική διαβούλευση.

Αντλήσαμε άλλα €50 εκατ. από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης. Αυτό έχει άμεση αντανάκλαση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και λειτουργεί ήδη ως μοχλός βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης.

Καταφέραμε να εξαιρέσουμε από το πακέτο πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου τη χερσαία ζώνη των Λινοπεραμάτων.

Ψηφιοποιήσαμε πάνω από 95 λειτουργίες του δήμου, κατακτώντας το αργυρό βραβείο στα best cities awards. Υλοποιήσαμε το «visit malevizi», μια πρωτοποριακή ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα τουριστικής προβολής, παίρνοντας το χρυσό βραβείο στα best cities awards.

Αξιοποιήσαμε τον Αλμυρό ποταμό, αντλώντας νερό απευθείας από την πηγή, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πόρων, επάρκεια και ποιότητα στον τουριστικό δήμο μας.

Καταστήσαμε τον ενετικό πύργο των Καλλεργών στη Ροδιά έδρα του ΟΦΥΠΕΚΑ διασφαλίζοντας την ανάπλαση και αξιοποίησή του.

Σε περιβάλλον επάλληλων κρίσεων και μεγάλης μείωσης εσόδων καταφέραμε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη και να εφαρμόσαμε για πρώτη φορά κοινωνικό τιμολόγιο.

Στο άμεσο μέλλον εφαρμόζουμε μελέτες που καθιστούν το παραλιακό μέτωπο της Αμμουδάρας πολύπλευρα προσβάσιμο από όλες και όλους, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κοινωνικό χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Υλοποιούμε τη φυσική αποκατάσταση και επέκταση της παραλίας της Αγίας Πελαγίας, τη θωράκιση των πληγεισών τον Οκτώβριο του 2022 από την πλημμύρα περιοχών, και την ολοκληρωμένη επέκταση των σχεδίων πόλεως.

Με ουσιαστικές διακλαδικές διασυνδέσεις, αγροδιατροφή – δημιουργική οικονομία – τουρισμός, αναζωογονούμε την οικονομία και την κοινωνία της υπαίθρου. Υιοθετούμε την καμπάνια «Geo food», που ενώνει το branding του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη με τις τοπικές παραγωγικές ιδιαιτερότητες.

Γιατί θέλουμε το Μαλεβίζι να βιώνεται ως τόπος που αξίζει να ζεις, να επισκέπτεσαι, να δημιουργείς, να επιχειρείς και να σχεδιάζεις το μέλλον σου.

*Ο Μενέλαος Μποκέας είναι δήμαρχος και υποψήφιος του Δήμου Μαλεβιζίου

Related posts

Σε διακρατικό έργο ο Δήμος Κομοτηνής

banks

ΣΥΡΙΖΑ και ευρωλίστα: Πέντε θέσεις διαλέγει ο Κασσελάκης, ακολουθούν οι προκριματικές

banks1

Απαγορεύεται οριστικά το κολύμπι στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

banks1

Ταξιδεύει προς Τουρκία το πλοίο με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε η ΚΕΔΕ

banks

Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε την υποστήριξη Τσίπρα – Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί φιλίας

banks

Τσαβούσογλου : Μετά τον Δένδια… πάει κατεχόμενα

banks