16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
BUSINESS

Πειραιώς: Το πρώτο «φιλτράρισμα» του βιβλίου και τα long term χαρτοφυλάκια

Τον άριστο συνδυασμό τιμής διάθεσης και μεγάλης συμμετοχής στην κατανομή των μετοχών επενδυτών μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα καλούνται πλέον να βρουν οι συντονιστές ανάδοχοι του placement μετοχών Πειραιώς, κυριότητας ΤΧΣ, με δεδομένη την υψηλή υπερκάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχήμα των αναδόχων, χθες, πρώτη ημέρα της ιδιωτικής τοποθέτησης, μέσω της διαδικασίας του accelerated book building, η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά κατά σχεδόν 6 φορές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυναμική για υπερκάλυψη, που μπορεί να φθάσει τις 10 φορές. Οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 7,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων προσφορές ύψους 3,5 δισ. ευρώ προέρχονται από long term χαρτοφυλάκια.

Η δυναμική του βιβλίου, όπως αντανακλάται στην πορεία της μετοχής στο ταμπλό, δείχνει ότι η τιμή της συνδυασμένης διάθεσης μπορεί να διαμορφωθεί άνω των 3,90 ευρώ, στο πάνω σημείο του μεγάλου εύρους (3,7 με 4 ευρώ). Το πρώτο «φιλτράρισμα» του βιβλίου, που θα αποτυπώσει τις διαθέσεις πωλητή (ΤΧΣ) και επενδυτών, που έχουν υποβάλει προσφορές, αναμένεται να διενεργηθεί με την ανακοίνωση στένωσης του εύρους όπως εξηγεί η στήλη Χαμαιλέων.

Βάσει της προαναφερθείσας δυναμικής του βιβλίου, το εύρος τιμής διάθεσης μπορεί να κλείσει στο πάνω σημείο του (π.χ. 3,85 με 4 ευρώ). Κλειδί, όμως, αποτελεί το που έχουν καταθέσει προσφορές τα περισσότερα μεγάλης εμβέλειας μακροχρόνιου ορίζοντα χαρτοφυλάκια και πόσο κυβέρνηση και ΤΧΣ ενδιαφέρονται να κτίσουν μια κατανομή αντίστοιχης ποιότητας με αυτή του placement Εθνικής Τράπεζας.

Ο πωλητής διαθέτει το πλεονέκτημα ότι η αποτίμηση της Πειραιώς υστερούσε παραδοσιακά αυτής της Εθνικής, ψαλίδα που το τελευταίο δίμηνο περιορίστηκε σημαντικά, σημειώνουν στελέχη επενδυτικής τραπεζικής. Μια τιμή που αντιστοιχεί σε 0,75-0,80 φορές την ενσώματη λογιστική αξία της μετοχής Πειραιώς το 2023 (5,08 ευρώ) θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από μακροχρόνιους επενδυτές δεδομένης της δυναμικής η ενσώματη λογιστική αξία να διαμορφωθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς σε 5,5 ευρώ.

Related posts

Η Acmon Data, εφαλτήριο για Industry 4.0 – Η ΜΕΒΓΑΛ το απέδειξε ήδη

banks

Λιανεμπόριο: Τα βλέμματα στην εμπορική κίνηση

banks

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο το πρώτο εξάμηνο του ’20

banks

Autohellas: Τη διανομή καθαρού μερίσματος €0,665/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

banks

Mytilineos: Κατασκευάζει δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής CCGT στην Πολωνία

banks

Έως 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις αναστολές Οκτωβρίου – Ποιους αφορά

banks