25.2 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

Πλήγμα στη δραστηριότητα της McDonald’s από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς – “Ανησυχία” για αντισημιτισμό και ισλαμοφοβία

Η McDonald’s βιώνει “σημαντικό επιχειρηματικό πλήγμα” στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Chris Kempczinski.

Η αλυσίδα μπέργκερ έγινε στόχος μποϊκοτάζ, αφότου φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν καταστήματά franchise της στο Ισραήλ να δίνουν γεύματα στους στρατιώτες της χώρας μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι διαχειριστές της McDonald’s σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Μαλαισία και το Πακιστάν δήλωσαν ότι οι ενέργειες αυτές δεν αντικατόπτριζαν τις δικές τους απόψεις.

“Πολλές αγορές στη Μέση Ανατολή και ορισμένες εκτός της περιοχής αντιμετωπίζουν σημαντικό επιχειρηματικό αντίκτυπο λόγω του πολέμου και της σχετικής παραπληροφόρησης που επηρεάζει brands όπως η McDonald’s”, είπε ο Kempczinski σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο LinkedIn, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Kempczinski περιέγραψε την κατάσταση ως “απογοητευτική και αβάσιμη”, προσθέτοντας ότι τα εστιατόρια λειτουργούν υπό ντόπιους ιδιοκτήτες.

Η πλειονότητα των εστιατορίων McDonald’s σε όλο τον κόσμο διευθύνεται από κατόχους του franchise. Εκείνα στη Μέση Ανατολή αποτελούν μέρος του διεθνούς τμήματος αγορών με άδεια ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο παράγει περίπου το 10% των εσόδων της.

Τον Οκτώβριο, ο Kempczinski είχε δηλώσει ότι ήταν “βαθιά ενοχλημένος από τις πράξεις αντισημιτισμού και ισλαμοφοβίας” που προέκυψαν από τον πόλεμο, σύμφωνα με μήνυμα που είχε έλθει σε γνώση του Bloomberg News, ωστόσο δεν είχε αναφερθεί άμεσα σε καμία επίπτωση στην επιχείρηση.

Εκπρόσωποι της McDonald’s δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος της κατάστασης.

Related posts

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανοίγει για ξένους πολίτες στη Γάζα το πέρασμα της Ράφα έπειτα από συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου-ΗΠΑ

banks

Ρωσία: Ο Βίκτορ Αφζάλοφ διορίστηκε αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας – Ήταν προηγουμένως αναπληρωτής του Σουροβίκιν

banks

Καμπανάκι από Moody’s για ΗΠΑ: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της οικονομίας

banks

Σαουδάραβας ΥΠΕΞ: Καμία λύση χωρίς ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

banks

Γερμανικός Τύπος: Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της ΕΕ

banks

Νέα δυναμική στάση κατά των Ρεπουμπλικάνων αναλαμβάνει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις

banks