19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Πολυθεματική εκδήλωση του Δήμου Ιλίου για την ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων

Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει πολυθεματική εκδήλωση «Street Events» για την ευαισθητοποίηση και ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων όπως, η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη, η ενδοσχολική βία και η βία κατά των γυναικών το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στην πλατεία «Ηρώων Πολυτεχνείου» (έναντι Δημαρχείου), από ώρα 17:00 έως 21:00.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνέργεια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου, με το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Ιλίου, τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου, στο πλαίσιο της δράσης «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, την Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στον Δήμο Ιλίου, τα Διαδημοτικά Δίκτυα με την ευγενική υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος εδώ και καιρό έχει προάγει τα κοινωνικά ζητήματα ως άμεσης προτεραιότητας στο Δήμο του. Μάλιστα στο παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ο ίδιος ασχοληθεί με το θέμα της νεανικής παραβατικότητας με συνεχείς συναντήσεις με οικογένειες και νέους.

Πολιτιστικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια

Η πολυθεματική γιορτή περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα από τους ωφελούμενους του έργου και φορείς του Δήμου, δραδραστικά παιχνίδια, θέατρο, μαθήματα skateboard και ζωντανή μουσική.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου» αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Related posts

Ερντογάν πριν την επίσκεψη στην Αθήνα: Πηγαίνουμε για να βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους γείτονες μας

banks

Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

banks

Στην Τήνο για Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός

banks

Ναύπακτος: Τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον 18χρονο που «σάρωσε» στις Πανελλαδικές παρά την απώλεια των γονιών του

banks

Τέμπη: Χαμός μετά το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού – Διεκόπη η συνεδρίαση της εξεταστικής

banks1

Τουρκία: Αποχαιρετά το 2022 γυρίζοντας το ρολόι της ιστορίας 100 χρόνια πίσω – Το casus belli και οι «αρχές του ΝΑΤΟ»

banks