19.4 C
Athens
May 2, 2024
Image default
WORLD

Πούτιν: Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Πριγκόζιν – Ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γεβγένι Πριγκόζιν εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη τοποθέτησή του μετά τον φημολογούμενο θάνατο του αρχηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner σε πτώση αεροπλάνου χτες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον Πριγκόζιν ως ταλαντούχο επιχειρηματία και σημείωσε ότι η γνωριμία του χρονολογούταν από τη δεκαετία του 1990, σε σχόλια που έκανε σε τηλεοπτική εμφάνιση.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν “είχε περίπλοκη μοίρα, έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του”, αλλά ότι “αποσπούσε τα απαραίτητα αποτελέσματα τόσο για τον εαυτό του όσο και όταν του ζήτησα να το κάνει για τον κοινό μας στόχο, όπως συνέβη τους τελευταίους μήνες”.

“Ήταν  ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, ταλαντούχος επιχειρηματίας. Δεν δούλεψε μονό στη χώρα μας. Η δουλειά του είχε αποτελέσματα. Εργάστηκε στο εξωτερικό, στην Αφρική συγκεκριμένα. Ασχολήθηκε με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα πολύτιμα μέταλλα και πετράδια. Όπως έμαθα σήμερα γύρισε χτες από την Αφρική. Είχε συνάντηση εδώ με κάποιους αξιωματούχους”, είπε ο Πούτιν.

Στο σημείο αυτό ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι “είναι απαραίτητο να περιμένουμε το αποτέλεσμα της επίσημης έρευνας για τη συντριβή”, στην οποία σκοτώθηκαν και οι 10 επιβαίνοντες, λέγοντας ότι η εξέταση των συνθηκών θα πάρει κάποιο χρόνο.

Για τα υπόλοιπα θύματα της Wagner, ο Πούτιν είπε ότι “αυτοί άνθρωποι συνέβαλαν σημαντικά στον κοινό μας αγώνα με ένα νεοναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία. Το γνωρίζουμε, το θυμόμαστε αυτό και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ”.

Related posts

Γκεοργκίεβα: Η ΕΚΤ να είναι πολύ προσεκτική με τη νομισματική πολιτική για να αποφύγει μια “σκληρή προσγείωση”

banks

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

banks

Σερβία-Βουλευτικές εκλογές: Νίκη αλλά όχι αυτοδυναμία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το κόμμα του Βούτσιτς

banks

Η Gazprom λέει ότι η παράδοση φυσικού αερίου στην Κίνα σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ

banks

Ο Μακρόν δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία αν η Μόσχα σπάσει τις γραμμές του μετώπου

banks

Ο Αχμέτ Κουρούμ υποψήφιος δήμαρχος του ΑΚΡ στην Πόλη

banks