18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
PIRAEUS BANK

Πράσινο φως για την ψηφιακή τράπεζα Snappi της Πειραιώς

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αδειοδότηση της Snappi, της νέας ψηφιακής τράπεζας που σύστησαν από κοινού το 2022 η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία τεχνολογίας Natech με έδρα τα Ιωάννινα.

Όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές, ο φάκελος της Snappi έχει μεταβιβαστεί ήδη στη Φρανκφούρτη και το “πράσινο φως” αναμένεται εντός των επόμενων μηνών -πιθανότατα έως τον Ιούνιο. Πηγές κοντά στο εγχείρημα αναφέρουν ότι εντός 100 ημερών από τη λήψη της άδειας, η neo bank θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Θυμίζεται ότι η εταιρεία Snappi συστάθηκε στις 16 Ιουνίου 2022, με αποκλειστικό μέτοχο την Natech και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 5.998.439 ευρώ. Το 1 εκατ. ευρώ εξ αυτών καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από τη Natech και τα υπόλοιπα 4,99 εκατ. ευρώ με εισφορά εις είδος. Έναν μήνα αργότερα, έγινε αύξηση κεφαλαίου της Shnappi, την οποία κάλυψε πλήρως η Πειραιώς εισφέροντας 19 εκατ. ευρώ στο μετοχικό της κεφάλαιο. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, η Πειραιώς κατέχει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Snappi ΑΕ και το 45% ανήκει στη Natech.

Η σύνθεση των ιδίων κεφαλαίων ήταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το βασικό “αγκάθι” για την αδειοδότηση της Snappi και αυτό που ευθύνεται για τις πολύμηνες καθυστερήσεις. Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, ο Επόπτης ζήτησε από την Πειραιώς να ενισχύσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο -βήμα το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Επικεφαλής του εγχειρήματος έχει οριστεί νέα διευθύνουσα σύμβουλος – μεταγραφή από το εξωτερικό- η οποία αντικαθιστά τον Δημήτρη Λιτσικάκη που αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο. Η επιλογή της νέας CEO – το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό – σηματοδοτεί την εξωστρέφεια του νέου οργανισμού και πληροί τις προϋποθέσεις του έμπειρου τραπεζικού στελέχους με γνώση του κλάδου των Fintech και Fit & Proper -προϋπόθεση για να επισπευστεί ακόμη περισσότερο η αδειοδότηση από τη Φρνακφούρτη, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η “στέγη” της Snappi είναι ήδη έτοιμη σε πλήρως ανακαινισμένα γραφεία επί της οδού Σταδίου 49 στο κέντρο της Αθήνας.

Τι θα προσφέρει η Snappi

Με το εγχείρημά της αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια αμιγώς ψηφιακή τράπεζα η οποία θα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά ευρύτερα. Απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παραδοσιακού τραπεζικού κλάδου, η Snappi θα προσφέρει στους χρήστες της μια αμιγώς digital εμπειρία σε μια σειρά από προϊόντα, τα οποία θα εκτείνονται από τις συναλλαγές έως τις καταθέσεις και τις πιστώσεις.

Θα παρέχει, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων ήδη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, το οποίο σταδιακά θα εμπλουτίζονται με επιπλέον καινοτόμες λύσεις για τους πελάτες της ψηφιακής τράπεζας. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα όπως το “Buy Now Pay Later”, καθώς και λογαριασμοί overdraft για ιδιώτες και επαγγελματίες με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη.

Related posts

Τρ. Πειραιώς: Η ελληνική αγορά κρατικών και εταιρικών ομολόγων παραμένει ανθεκτική

banks

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει και φέτος τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

banks

Επιστολή Χρ. Μεγάλου στο προσωπικό της Τρ. Πειραιώς για τον COVID-19

banks

Στο δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς η Ελ. Βρεττού – Αποχωρεί η Φ. Ιωάννου

banks

Τράπεζα Πειραιώς: Δημιουργία νέας μονάδας Group Data Management & Analytics

banks

Τράπεζα Πειραιώς: Στοχευμένες λύσεις διευκόλυνσης δανειοληπτών που πλήττονται από τον κορονοϊό

banks