22.9 C
Athens
May 12, 2024
Image default
POLITICS

Προάγοντας την ψυχική ανθεκτικότητα στο σχολείο

«Ψυχολογική ασφάλεια στα σχολεία»  είναι το βασικό θέμα που θα αναπτυχθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης και ειδικότερα η τοπική Ομάδα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική εκδήλωση από την οποία αναμένεται να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα σε ένα ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλούς. Άλλωστε η προαγωγή της ψυχικής γαλήνης στο σχολικό περιβάλλον και η αντιμετώπιση των προβλημάτων αποτελούν βασική προϋπόθεση μιας υγιούς κοινωνίας. Τα παιδιά ολοκληρώνοντας το σχολείο θα πρέπει να μην έχουν πληγές αλλά μόνο εφόδια και καλές αναμνήσεις. Διότι, συνήθως ότι ζούνε στο σχολείο επηρεάζει και την μετέπειτα ζωή τους.

Η εκδήλωση

Με αφορμή την εκδήλωση ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Τοπικής Ομάδας Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας (ΤΟΠΨΥ) Νέας Σμύρνης τη Δευτέρα 20/11/23, στις 6:30μμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Νέας Σμύρνης.

Σε αυτή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοικτά για την ψυχολογική ασφάλεια στα σχολεία. Αφορμή για τη συζήτηση αυτή θα ληφθεί από τις τοποθετήσεις των ειδικών:

«Προάγοντας την ψυχική ανθεκτικότητα στο σχολείο»

«Παράγοντες που ενισχύουν ασφαλή σχολεία: ρόλοι εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών»

«Πότε ποιώ «κακό»;»

Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ανοικτά για κάθε ζήτημα που μας απασχολεί και σχετίζεται με την ασφάλεια στα σχολεία αλλά και να οργανώσουμε από κοινού νέες παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

Σας περιμένουμε όλους!»

Related posts

Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά κονδύλια – Τι αναφέρει το ψήφισμα-κόλαφος

banks

Βολές της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για παρεμβάσεις στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών

banks

Μπακαλιάρος και συμπάθεια στην Τράπεζα της Ελλάδος

banks

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Ιωαννιτών

banks1

Μπλίνκεν: Στην Αθήνα έρχεται ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Ικανοποίηση για την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία, τι θα συζητηθεί

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Νίκος Μπελαβίλας – «Δεν πάει άλλο»

banks1