23.6 C
Athens
May 6, 2024
Image default
POLITICS

Προβάδισμα Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη

Προβάδισμα του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, για επανεκλογή του, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της voria.gr από την εταιρία GPO.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «Στη δημοσκόπηση προκύπτουν πολύ χρήσιμα στοιχεία για τις δημοτικές εκλογές στον κεντρικό δήμο, που μπορούν να αξιολογηθούν από τους υποψηφίους και δίνουν μια εικόνα της τάσης, η οποία υπάρχει στο εκλεκτορικό σώμα του δήμου Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή.

Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα, ο κ. Ζέρβας φαίνεται ξεκάθαρα πρώτος στις 8 Οκτωβρίου, με ποσοστό όμως που οδηγεί σε δεύτερη Κυριακή. Προβάδισμα για είσοδο στον δεύτερο γύρο, πάντα με βάση την έρευνα, έχει ο Σπύρος Πέγκας έναντι του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στα πιθανά δίπολα για τον δεύτερο γύρο, ο κ. Ζέρβας φαίνεται να έχει προβάδισμα τόσο έναντι του κ. Πέγκα όσο και έναντι του κ. Αγγελούδη. Άλλωστε, ο κ. Ζέρβας στην παράσταση νίκης λαμβάνει ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση «Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, εσείς ποιον από τους παρακάτω είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε για Δήμαρχο;», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δίνουν τα εξής ποσοστά:

  • Κωνσταντίνος Ζέρβας: 29,4%
  • Σπύρος Πέγκας: 17,9%
  • Στέλιος Αγγελούδης: 13,8%
  • Στέργιος Καλόγηρος: 5,6%
  • Βασίλης Τομπουλίδης: 4,9%
  • Δρόσος Τσαβλής: 3,2%
  • Δημήτρης Ζιαμπάζης: 2,9%
  • Ιωάννης Νασιούλας: 2,6%
  • Ιωάννης Κουριαννίδης: 2%
  • Μαρία Κέκη: 1,7%
  • Λευκό/Άκυρο: 1,2%
  • Δεν ξέρω/Δεν έχω αποφασίσει: 14,8%.

Τα δίδυμα της 15ης Οκτωβρίου

Στις δυο ερωτήσεις της δημοσκόπησης σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης, για όσους συμμετείχαν στην έρευνα, ψήφο εμπιστοσύνης συγκριτικά παίρνει ο κ. Ζέρβας έναντι και των άλλων δύο πιθανών μονομάχων. Πάντως, πιο εύκολα φαίνεται να κερδίζει ο κ. Ζέρβας τον κ. Αγγελούδη, παρά τον κ. Πέγκα.

Στο ερώτημα: «Σε ένα ενδεχόμενο Β’ γύρου ανάμεσα στον Δήμαρχο Ζέρβα Κωνσταντίνο και τον Πέγκα Σπύρο ποιον θα ψηφίζατε;» η διαφορά είναι στις 6,2 μονάδες υπέρ του κ. Ζέρβα, ενώ κανέναν από τους δύο δηλώνει ποσοστό 14,4%.

Στο ερώτημα: «Σε ένα ενδεχόμενο Β’ γύρου ανάμεσα στον Δήμαρχο Ζέρβα Κωνσταντίνο και τον Αγγελούδη Στέλιο ποιον θα ψηφίζατε;» η διαφορά είναι στις 10,7 μονάδες υπέρ του κ. Ζέρβα, ενώ κανέναν από τους δυο δηλώνει ποσοστό 18%.

Πηγή:voria.gr

Related posts

Financial Times: Θα έρθει το τέλος της εποχής Ερντογάν στις εκλογές του Ιουνίου;

banks1

Τσαβούσογλου: Και οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμμετέχουν στις έρευνες της Ανατολικής Μεσογείου

banks

Η ΝΔ τροχονόμος των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, τονίζει το ΠΑΣΟΚ

banks1

Δημοσκόπηση-κόλαφος για Τατάρ: Αποτυχημένο τον θεωρεί το 53% στα κατεχόμενα

banks

Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη ενημέρωσης του Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση των πύρινων μετώπων στον Έβρο

banks

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας – Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε ζητήματα ισότητας

banks1