17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

Με θετικά πρόσημα κινείται η συνεδρίαση της Πέμπτης (28/3) στη Wall Street, μετά τα ρεκόρ της χθεσινής συνεδρίασης, με τους τρεις βασικούς δείκτες να είναι σε τροχιά για να κλείσουν τον μήνα με σημαντική άνοδο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται ανοδικά, κερδίζοντας 0,07% στις 39.786,86 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,13%, στις 5.254,40 μονάδες, οδεύοντας προς το καλύτερό του πρώτο τρίμηνο (Q1) από το 2019, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 0,06% στις 16.408,67 μονάδες. Σε επίπεδο μήνα, ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 3%, ενώ Nasdaq και Dow Jones βαδίζουν αμφότεροι για πρόοδο άνω του 1,9%.

Για το τρίμηνο, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά περίπου 10% και βρίσκεται σε τροχιά για την μεγαλύτερη άνοδο -για το πρώτο τρίμηνο (Q1)- από το 2019, όταν είχε πραγματοποιήσει ράλι 13,1%. Ο Dow Jones, με άνοδο 5,5% κατά τη διάρκεια της περιόδου, βλέπει την ισχυρότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2021, όταν είχε κερδίσει 7,4%. Ο Nasdaq, μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει άνοδο 9,3% στο τρίμηνο.

Οδηγός των κερδών αυτό το τρίμηνο, αλλά και τον μήνα είναι η Nvidia, η περσινή ηγέτιδα εταιρεία της αγοράς, καθώς η τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης δε δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Η μετοχή έχει καταγράψει κέρδη 82% για το τρίμηνο και 14% μόνο τον Μάρτιο.

Το ράλι στις αρχές του 2024 ανέβασε τους κύριους δείκτες των αμερικανικών μετοχών σε υψηλά ρεκόρ. Την Τετάρτη (27/3), ο S&P 500 έκανε άλμα σε νέο ιστορικό υψηλό κλεισίματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για τις ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις για ασφάλιση ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαρτίου ανήλθαν σε 210.000, ελαφρώς χαμηλότερα από τις 211.000 που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι. Σήμερα αναμένονται επίσης στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν εκτός εργασίας και το καταναλωτικό κλίμα.

Σύμφωνα με αναλυτές, καθώς η τρέχουσα εβδομάδα είναι πιο «αργή», με λιγότερες ειδήσεις, αλλά και μία λιγότερη συνεδρίαση -την Παρασκευή η αγορά είναι κλειστή εν όψει του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών- οι επενδυτές φαίνεται να πραγματοποιούν πιο ριψοκίνδυνες κινήσεις. Αν και η αγορά θα είναι κλειστή, αύριο λόγω της Μεγάλης Παρασκευής, αναμένονται ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων που συνδέονται με το προσωπικό εισόδημα, τις καταναλωτικές δαπάνες και τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες.

Στις εταιρικές ειδήσεις, οι μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης πολυτελών οικιακών ειδών επίπλωσης RH σημείωσαν άλμα 13,36% αφού η διοίκηση ανέφερε ότι οι τάσεις της ζήτησης αναμένεται να επιταχυνθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία έχασε τις εκτιμήσεις στο τελευταίο τρίμηνο και εξέδωσε αδύναμες προοπτικές για το πρώτο τρίμηνο.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #ραλι #ΡΕΚΟΡ

Related posts

Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Μικρή άνοδος στις Ευρωαγορές- «Άλμα» για την Temenos

banks

Wall Street: Επιστροφή στις απώλειες- «Βαρίδι» ο πληθωρισμός χονδρικής

banks

Μηνιαία άνοδος 2% για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Διατηρείται το αρνητικό μομέντουμ στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Τραπεζικό sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks