20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
ECONOMY

Π. Λιαργκόβας στο NaftemporikiTV: Πάμε σε μια μορφή ήπιας λιτότητας

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του ΚΕΠΕ σημείωσε για το νέο σύμφωνο σταθερότητας πως «κατά την άποψη μου πάμε σε περιοριστική πολιτική, σε μια μορφή ήπιας λιτότητας, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που μέχρι τώρα τα τελευταία χρόνια είχαμε, η έμφαση είναι στις δαπάνες και αυτό γιατί πολλά κράτη ναι μεν πετύχαιναν τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων ή θα μπορούσαν να τους πετύχουν αλλά έβαζαν πολύ υψηλή φορολογία, για αυτό μετατέθηκε ο στόχος στις δαπάνες έτσι ώστε να μην βασίζονται στη φορολογία για να πετύχουν τα πλεονάσματα αλλά να βασίζονται στη μείωση των δαπανών».

Τέλος ο κ. Λιαργκόβας τόνισε σε σχέση με την σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή οικονομία πως «επειδή χάσαμε από την οικονομική κρίση πολύ έδαφος, ναι μεν τρέχουμε αυτή τη στιγμή αλλά οι άλλοι στην Ευρώπη είναι αρκετά μπροστά, άρα πρέπει να τρέχουμε για αρκετά χρόνια και οι άλλοι να είναι κάπως πιο αργοί για να μπορέσουμε να τους φτάσουμε. Συμβαίνει σε όλα, συμβαίνει και στον κατώτατο μισθό, συμβαίνει και στο επίπεδο διαβίωσης, θέλουμε μια δεκαετία γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης, υψηλών ρυθμών, υψηλότερων τουλάχιστον από τους άλλους, αυτό σημαίνει πάνω από το 2%, εάν δεν το πετύχουμε αυτό θα είμαστε πάντοτε πίσω, θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε δυστυχώς».

Related posts

Ν. Παπαθανάσης: Αυτή την εβδομάδα θα αποφασιστεί τι θα ανοίξει στη συνέχεια

banks

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμο το Μητρώο POS για τις επιχειρήσεις

banks

Υπερταμείο: Μέρισμα 42,1 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο

banks

ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 383 εκατ. στην κεντρική διοίκηση το α’ τρίμηνο

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Άμεση η ανακούφιση των πυρόπληκτων

banks

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τα νέα τιμολόγια ρεύματος

banks