21.8 C
Athens
May 20, 2024
Image default
MARKETS

Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx και ο βρετανικός FTSE 100

Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx και ο βρετανικός FTSE 100

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη (8/5), με τους επενδυτές να «επεξεργάζονται» τα αποτελέσματα α’ τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών. Παράλληλα, σε επίπεδα ρεκόρ ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx και ο βρετανικός FTSE 100.

Ειδικότερα, ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,34% στις 515,78 μονάδες, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών σημείωσαν άνοδο 1,7% και οι μετοχές των εξορύξεων υποχώρησαν κατά 1,4%

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 18.488,07 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,49% στις 8.354,05 μονάδες (νέο ιστορικό υψηλό) και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 8,131.41 μονάδες.

Αντίθετα, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB μειώθηκε κατά 0,27% στις 34.151,41 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,65% στις 11,153.00 μονάδες. Αντίστοιχα, ανοδική πορεία ακολούθησε και ο πορτογαλικός PSI που κέρδισε 0,15% και έκλεισε στις 6,726.20 μονάδες.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της BMW υποχώρησαν κατά 3%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλότερο κέρδος πρώτου τριμήνου, εν μέσω υψηλότερου κόστους και υποτονικής ζήτησης για τα πολυτελή αυτοκίνητά της.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Siemens Energy σημείωσαν άλμα άνω του 12%, αφού η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές της για το 2024, λόγω της δύναμης στον τομέα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Alstom, η Skanska, η ABInbev, η Swatch Group και η Munich Re ήταν μεταξύ των άλλων εταιρειών που παρουσίασαν στοιχεία την Τετάρτη.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως, η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια την Τετάρτη, σε μια ακόμη ένδειξη της απόκλισης της νομισματικής πολιτικής μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

Tέλος, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν πτώση σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν τα κέρδη από την περιοχή και ανέμεναν τα αποτελέσματα των ιαπωνικών κολοσσών Toyota και Mitsubishi.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΗΠΑ #μετοχές #δείκτες #ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ

Related posts

Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον σε Νταβός και ΕΚΤ

banks

Κέρδη στη Wall Street- Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

banks

Αρνητικό κλίμα στις… λειψές ασιατικές αγορές μετά τις δηλώσεις Πάουελ

banks

Κοντά σε χαμηλά πέντε ετών οι κινεζικές μετοχές- Μεικτά πρόσημα

banks

Σε ανοδικό έδαφος «έκλεισε» η Wall Street-Ράλι για το πετρέλαιο

banks

Morgan Stanley: Οι επενδυτές στην Wall Street θα απογοητευτούν

banks