19.4 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Κοντά σε χαμηλά πέντε ετών οι κινεζικές μετοχές- Μεικτά πρόσημα

Κοντά σε χαμηλά πέντε ετών οι κινεζικές μετοχές- Μεικτά πρόσημα

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψαν την Πέμπτη (18/1), ενώ οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν κοντά στα χαμηλά πέντε ετών.

Τα μεικτά πρόσημα της συνεδρίασης έρχονται μια μέρα αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 5,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2023, κάτω από τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Reuters για ανάπτυξη 5,3%.

Οι αυστραλιανές αγορές επέκτειναν τις απώλειές τους για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Στα μάκρο, τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων για τον Δεκέμβριο ήταν ισχυρότερα από το αναμενόμενο, υποδεικνύοντας μια ανθεκτική καταναλωτική ζήτηση και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις επιθετικές μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο και σημείωσαν άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν υπολογίσει αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση στις λιανικές πωλήσεις και 0,2% στις ex-autos.

Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Αυστραλία μειώθηκε απροσδόκητα κατά 65.100 άτομα τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με αύξηση 17.600 ατόμων που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους.

Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,9%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Νοέμβριο και διατηρήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών.

Το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία της χώρας μειώθηκε επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο στο 66,8%, από τις εκτιμήσεις του 67,1% και κάτω από το 67,2% του Νοεμβρίου.

Ο Ντέιβιντ Τέιλορ, επικεφαλής στατιστικών εργασίας στο γραφείο στατιστικών της Αυστραλίας, σημείωσε ότι «τόσο τα ποσοστά ανεργίας όσο και η υποαπασχόληση παρέμειναν σχετικά χαμηλά και το ποσοστό συμμετοχής και η αναλογία απασχόλησης προς πληθυσμό σχετικά υψηλά, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,04% κλείνοντας στις 35.466,17 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,70% στις 15.384 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,43% στις 2.845,78 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1% στις 8.847 μονάδες.

Ο Kospi ανέβηκε 0,17% στις 2.440,04 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.346,50 μονάδες, χάνοντας 0,63%.

#Nikkei #Kospi #ΑΣΙΑ #ιαπωνία #ασιατικές_αγορές #Κίνα #Αυστραλία

Related posts

Η εικόνα στις αγορές στο δρόμο για τις αμερικανικές εκλογές

banks

Σε υψηλό 15ετίας οι μετοχές της ευρωζώνης

banks

Οι νέες τραπεζικές ανησυχίες «κοκκινίζουν» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

banks

Νέες εβδομαδιαίες απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθι» η κατανάλωση

banks

Wall Street: Sell off για τον Dow Jones τον Φεβρουάριο

banks