21.9 C
Athens
May 11, 2024
Image default
POLITICS

Σκληρή κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για το «δάνειο Κασσελάκη»

Η εισαγγελική έρευνα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης και από την οποία δόθηκαν χρήματα στο ταμείο του κόμματος για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του κόμματος, πυροδότησε κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα στο φως, δεν υπάρχει παραβίαση, ειδικά ως προς το πόθεν έσχες, απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας «ευπρόσδεκτη» την εισαγγελική έρευνα και υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος ακόμα δεν έχει κάνει δήλωση για 2023 και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει νομοθεσία.

Σχολιάζουν μάλιστα δηκτικά πως τα όσα συμβαίνουν έρχονται «σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη που υπήρξαν εκκρεμότητες με το πόθεν έσχες (…)».

Δείτε τον νόμο λένε στη Ν.Δ.

Στα όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρεία και την υποσημείωση πως όλα αυτά έγιναν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016.

Από την Πειραιώς γίνεται λεπτομερή αναφορά στη σχετική διάταξη για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε εταιρείες και διαπιστώνουν πως ο κ. Κασσελάκης συνομολογεί ότι έχει ακόμη την κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιρειών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία.

Η απάντηση Κασσελάκη με αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Related posts

Μητσοτάκης για μπόνους δημοσίων υπαλλήλων: Επιβραβεύουμε όσους πετυχαίνουν τους στόχους τους

banks1

Ανδρέας Λοβέρδος: Ιδρύει νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές

banks

Λατινοπούλου: Γροθιά στις δηλώσεις της από τις αδερφές Τσιλιγκίρη

banks

Φωτιά – Νέα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στέλνει η Ρωσία – Άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ελλάδας

banks

Ευχές Κώτσηρα από Φανάρι: Εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ευημερούσα, ισχυρή και δίκαιη

banks1

Δεν κατέθεσε ο Αγοραστός στην Εξεταστική για τα Τέμπη – «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε υποστηρικτική βοήθεια»

banks