20.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Σοϊγκού για Πολωνία-Φινλανδία: Η Ρωσία θα συγκεντρώσει δυνάμεις στα δυτικά για να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις στα δυτικά της σύνορα μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στο διοικητικό συμβούλιο του υπουργείου.

Κατά την έναρξη των παρατηρήσεων προς τη συνέλευση του Υπουργείου Άμυνας, ο Σόιγκου είπε ότι η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για ενίσχυση του στρατού της και ότι αναμένει να αναπτυχθούν σημαντικές δυνάμεις και όπλα του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία, η ένταξη της οποίας έχει σχεδόν διπλασιάσει το μήκος των χερσαίων συνόρων της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

“Το σύνολο της Δύσης διεξάγει πόλεμο δι’ αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας”, είπε, επισημαίνοντας την “άνευ προηγουμένου υποστήριξη” προς την Ουκρανία, στο θέμα της παροχής όπλων, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, που στόχο έχουν να βοηθήσουν το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Σόιγκου χαρακτήρισε την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τη μελλοντική είσοδο της Σουηδίας “σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα”. Τα δύο σκανδιναβικά κράτη απαρνήθηκαν το καθεστώς ουδετερότητας που είχαν εδώ και δεκαετίες και το οποίο είχε διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ώστε να επιδιώξουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του περασμένου έτους.

“Στο φινλανδικό έδαφος, είναι πιθανό να αναπτυχθούν πρόσθετα στρατιωτικά τμήματα και όπλα κρούσης του ΝΑΤΟ, ικανά να χτυπήσουν κρίσιμους στόχους στα βορειοδυτικά της Ρωσίας σε σημαντικό βάθος”, είπε ο Σόιγκου.

“Σήμερα, στη συνεδρίαση του ΔΣ, θα εξετάσουμε ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία των στρατιωτικών περιοχών Λένινγκραντ και Μόσχας με την ταυτόχρονη ενίσχυση ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά μας σύνορα”.

Είπε ότι η Πολωνία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να χτίσει τον πιο ισχυρό στρατό στην ήπειρο και ότι έχει γίνει “το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ”.

Ο Σόιγκου είπε ότι ο αριθμός των στρατιωτικών μονάδων του ΝΑΤΟ εκτός της περιοχής που εδράζονται στην ανατολική Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά δυόμισι φορές από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και ότι τώρα ανέρχεται συνολικά σε 30.000.

“Αυτές οι απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας απαιτούν έγκαιρη και επαρκή απάντηση. Θα συζητήσουμε τα απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση τους στη συνάντηση και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις”, είπε.

Related posts

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

banks

EIA: Εβδομαδιαία άνοδος κατά 5 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

banks

Έλι Κόεν: Ο πόλεμος κατά της Χαμάς είναι πόλεμος όλου του “ελεύθερου κόσμου”

banks

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι κατέρριψε δέκα ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinjal

banks

Μπάρκιν (Fed): Αλλαγή στόχου στον πληθωρισμό θα διακινδύνευε την αξιοπιστία μας

banks

ΗΠΑ: Αύξηση 3,9% στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο

banks