25.7 C
Athens
May 20, 2024
Image default
COMODITIES

Σταθεροποιείται λόγω… συγκρουόμενων δεδομένων το πετρέλαιο- Πέφτει το φυσικό αέριο

Σταθεροποιείται λόγω… συγκρουόμενων δεδομένων το πετρέλαιο- Πέφτει το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται την Τρίτη (7/5), καθώς η αδυναμία στις αγορές παγκοσμίως αντισταθμίζει την ανησυχία για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ ενίσχυσε τις επιθέσεις στη νότια Γάζα και η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ κρέμεται από μια κλωστή.

Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου και τα άρματα μάχης του συνεχίζουν στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα, καθώς οι μεσολαβητές προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Η εκεχειρία παραμένει άπιαστη και ακόμη και αν επιτευχθεί, το ερώτημα παραμένει εάν οι εχθροπραξίες των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα θα σταματήσουν και η Διώρυγα του Σουέζ θα ανοίξει ξανά, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για τη ναυτιλία σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα της πετρελαϊκής εταιρείας PVM.

«Πιστεύω ότι η έλλειψη αισιοδοξίας των τελευταίων ημερών είναι περισσότερο αποτέλεσμα πραγματικής αδυναμίας στις φυσικές αγορές», πρόσθεσε.

Σε ένδειξη χαλάρωσης της ανησυχίας ότι η προσφορά θα μπορούσε να σφίξει, το premium του συμβολαίου του πρώτου μήνα του μπρεντ σε σχέση με το εξάμηνο συμβόλαιο υποχώρησε στα 2,95 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, το χαμηλότερο από τα μέσα Φεβρουαρίου, και είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο την Τρίτη.

Τη Δευτέρα, το αργό πετρέλαιο κινήθηκε υψηλότερα, αντιστρέφοντας εν μέρει την πτώση της περασμένης εβδομάδας. Το μπρεντ και το WTI είχαν καταγράψει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειές τους εδώ και τρεις μήνες, καθώς η αγορά επικεντρώθηκε στα αδύναμα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στον πιθανό χρόνο μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το αργό πιο ακριβό για τους εμπόρους που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Εκτός από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, οι τελευταίες αναφορές αποθεμάτων των ΗΠΑ θα είναι επίσης στο επίκεντρο.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και ανάλογων προϊόντων στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν μειωθεί την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Τα αποθέματα αργού θα μπορούσαν να είχαν μειωθεί κατά περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, με βάση τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις επίσημες τιμές πώλησης για το αργό που πωλήθηκε στην Ασία, τη Βορειοδυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο τον Ιούνιο στηρίζει επίσης τις τιμές, σηματοδοτώντας προσδοκίες για ισχυρή ζήτηση αυτό το καλοκαίρι.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,46% στα 78,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,44% στα 82,97 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικές απώλειες για το φυσικό αέριο

Ισχυρά πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 3,211% στα 30,780 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,36% στα 2.322,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,40% στα 27,503 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,81% στα 4,578 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,02% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,077 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,13% στο 1,2545 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,15% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8585 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω…αντικρουόμενων συνθηκών-Πέφτει το αέριο

banks

Σε υψηλό 13 μηνών το πετρέλαιο

banks

Σε ανοδικό «μονοπάτι» το πετρέλαιο ελέω Ερυθράς Θάλασσας

banks

Πετρέλαιο: Διορθωτικές κινήσεις των επενδυτών μετά το υψηλό 9 μηνών

banks

Ρεκόρ της τιμής του βαμβακιού επηρεάζει τις τιμές των ρούχων

banks

Θα φτάσει τα 100 δολάρια το πετρέλαιο;

banks