20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Στα «κόκκινα» οι Ευρωαγορές στην εκκίνηση του Οκτωβρίου

Στα «κόκκινα» οι Ευρωαγορές στην εκκίνηση του Οκτωβρίου

Mε απώλειες ξεκίνησαν το μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα νεότερα αρνητικά στοιχεία από τον μεταποιητικό τομέα ανησύχησαν τους επενδυτές, φουντώνοντας ξανά την ανησυχία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υποχωρεί κατά 1,03% στις 445,59 μονάδες με την πλειοψηφία των κλάδων να κινούνται καθοδικά.

Ακόμα, ο γερμανικός δείκτης DΑΧ διολίσθησε κατά 0,91% στις 15,247 μονάδες, ο βρετανικός FTSE κατά 1,28% στις 7,510 μονάδες και ο γαλλικός CAC κατά 0,94% στις 7,068 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB «βούτηξε» κατά 1,39% στις 27,849 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 9.319 μονάδες μειωμένος κατά 1,16%.

Μεγάλο βάρος στη συνεδρίαση πρόσθεσαν τα μακροοικονομικά στοιχεία, και δε τα αρνητικά στοιχεία που ανακοίνωσε η S&P Global για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, που παρέμεινε σε καθεστώς ύφεσης για ακόμη ένα μήνα το Σεπτέμβριο και μάλιστα με τις νέες παραγγελίες να πέφτουν κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB υποχώρησε στις 43,4 μονάδες το Σεπτέμβριο από τις 43,5 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας σταθερά κάτω από το υφεσιακό όριο των 50 μονάδων για 15ο σερί μήνα, κάτι που υποδεικνύει τη βαθιά ύφεση του μεταποιητικού κλάδου και επιβράδυνση της οικονομίας.

Ακόμα, ο δείκτης νέων παραγγελιών βρέθηκε στις 39,2 μονάδες που είναι λίγο καλύτερα από τις 39 μονάδες του Αυγούστου, αλλά σταθερά πολύ μακριά από το όριο των 50 μονάδων.

 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • δείκτες
  • μετοχές
  • STOXX

    Related posts

    Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

    banks

    Ασιατικές αγορές: Κέρδη σε Ιαπωνία, Αυστραλία- Κλειστές οι υπόλοιπες

    banks

    Οι τρεις παράγοντες που αποτελούν απειλή για τις αγορές

    banks

    Ανακάμπτει η Wall Street- Κρατούν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές

    banks

    Έβγαλαν αντίδραση οι ευρωαγορές παρά τον υψηλό πληθωρισμό

    banks

    Wall Street: Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones-«Λάμπει» ο χρυσός

    banks