20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
PIRAEUS BANK

Στην τελική ευθεία η snappi της Πειραιώς – Ορίστηκε νέα CEO

Εντός Μαΐου αναμένεται να λάβει το “πράσινο φως” από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM η snappi, η νέα ψηφιακή τράπεζα που έχει στα “σκαριά” η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αποκαλύπτουν οι πηγές με γνώση των διαδικασιών, ο φάκελος της snappi έχει μεταβιβαστεί ήδη στη Φρανκφούρτη και η εποπτική απόφαση αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου. Πηγές κοντά στο εγχείρημα αναφέρουν ότι εντός 100 ημερών από τη λήψη της άδειας, η neo bank θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Τα ηνία της τράπεζας αναλαμβάνει η Gabriella Kindert, στέλεχος με διεθνή εμπειρία στον τραπεζικό και επενδυτικό κλάδο και με πάνω από δύο δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Dr Kindert επελέγη και για τον επιπλέον λόγο ότι διαθέτει ήδη Fit & Proper για προηγούμενους ρόλους της στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Και αυτό, διότι αριθμεί περισσότερα από 20 χρόνια διεθνούς εμπειρίας σε κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Mees Pierson, Fortis, BNP Paribas, Mizuho και NN IP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της snappi, η  Dr. Kindert έρχεται με στόχο να αναπτύξει την πρώτη 100% ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των νεότερων γενιών, και έχει ένα φιλόδοξο πλάνο για διεθνή επέκταση.

Ως έδρα της neo bank έχουν επιλεγεί τα Ιωάννινα -γεγονός που “μόνο τυχαίο δεν είναι” όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σε πρόσφατη εκδήλωση της τράπεζας στην πόλη.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, η Snappi έχει στόχο την προσφορά σύγχρονων τραπεζικών υπηρεσιών και την προσέλκυση νεότερων ηλικιών που αποφεύγουν το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα. Στην Αθήνα, η “στέγη” της Snappi είναι ήδη έτοιμη σε πλήρως ανακαινισμένα γραφεία επί της οδού Σταδίου 49 στο κέντρο της Αθήνας.

Θυμίζεται ότι η ψηαφιακή τράπεζα είναι ένα εταιρικό σχήμα με μετόχους την Πειραιώς Financial Holdings, τη μητρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς, και τη Natech, μια fintech εταιρεία που εξειδικεύεται σε λύσεις λογισμικού για τον τραπεζικό τομέα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά η Πειραιώς κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της την προηγούμενη εβδομάδα, το 2024 θα είναι “έτος Snappi”, ενώ το 2026 η Snappi θα διαθέτει 1 εκατομμύριο πελάτες και 150 συνεργασίες με εμπόρους σύμφωνα με το μοντέλο “embedded finance”.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες που θα παρέχει, στόχος είναι η αμιγώς ψηφιακή τράπεζα να προσφέρει από την πρώτη κιόλας ημέρα μικροχρηματοδοτήσεις μέσω ψηφιακών καναλιών και προϊόντα edded finance για τους συνεργαζόμενους εμπόρους, καθώς και ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων πληρωμών.

Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η Πειραιώς προβλέπει διεθνή επέκταση της Snappi έως το 2030 και συνεργάτες σε επίπεδο “banking as a service” από διαφορετικές χώρες. Η βεντάλια των προϊόντων της θα έχει εμπλουτιστεί με λύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εύπορους πελάτες.

Related posts

Τρ. Πειραιώς: Θετική επίπτωση €115 εκατ. στα προ προβλέψεων κέρδη από τη συναλλαγή με την Intrum

banks

Τρ. Πειραιώς: Νέο e-branch στη Λάρισα

banks

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία με Lamda για απόκτηση χώρων γραφείων στο Ελληνικό

banks

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών – Έως 15 εκατ. ευρώ

banks

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

banks

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για επιπλέον κεφάλαια ύψους €300 εκατ. από το ΤΑΑ

banks